Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Belediyenin yeni yeri vatandaşa sorulacak
?????

Belediyenin yeni yeri vatandaşa sorulacak

(ŞANLIURFA-RHA) TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Merkezinin protokolünün imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediye binası için üç yerin olduğunu ve seçilecek yer için anketle vatandaşın görüşlerini alacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK tarafından yapılması planlanan TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Merkezinin protokolü imzalandı.Genç nesillerin bilim ve teknoloji ile buluşmasını sağlayacak olan Bilim ve Teknoloji Merkezi için Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında protokol imzalandı. Mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan GAP Vadisi bölgesindeki 10 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 51 bin metrekare alan üzerinde yapılması planlanan Bilim ve Teknoloji merkezi ile gençlerin her türlü bilimsel gelişmelerden haberdar olması amaçlanıyor.

Düzenlenen imza töreninde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Nihat Çiftçi, toplantıda büyükşehir belediye binasının yeni yerini, Çevik Kuvvet Projesi gibi konulara da açıklık getirdi.

ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATIYOR

Merkezin yapılması ile ilgili düzenlenen törende birçok ünlü bilim adamının Şanlıurfa’da yetiştiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Gençlerin hareket kabiliyetinden toplum olarak istifade edebilmemiz için onları geleceğe yetiştirmemiz lazım. Bilim merkezi aslında bizden çok uzak değildir. Şehrimiz bir ok önemli bilim adamına ev sahipliği yapmıştır. Astronomi, felsefe, sanat edebiyat ve tıpta Şanlıurfa her zaman atasıyla övünen bir şehirdir. Geçmişteki bu zenginliğimizi bizim toplum olarak ileriye taşımamız lazım ve bunun için bilim merkezine adım atıyoruz. Gençlere bizlerin bir misyon yüklememiz lazım. Şanlıurfa çok önemli bir projeye imza atıyor. Bu projenin potansiyeli okullarımıza Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına yerel alanda tüm belediyelerimize, ilçe belediyelerimize aynı şekilde komşu illerimizin yapacakları geziler, bilimsel ölçümlemeler ve dersler TÜBİTAK Başkanlığımız tarafından burada kurulacak olan merkezde tüm sistemler uygulamalı olarak bir kere çocuklarımızın hafızalarına bilimin, ilim ve irfanın aşılacağını düşünüyorum. Bu çocuklarımızda bir araştırma ruhu, merak eden ve sorgulayan bir ruh olarak ortaya çıkaracaktır. Şanlıurfa’mızda geleceğin filozofları, alimleri ve tıpçıları bu topraklardan çıkar. Binanın fiziki yapısını Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak. Tüm iç tasarımlar, donanımlar ve sergi alanlarının tamamı TÜBİTAK Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir” dedi.

TÜRKÖZ: MERKEZ, ŞANLIURFA’YA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Bilim ve Teknoloji merkezinin kurulmasıyla Şanlıurfa’nın eğitim alanında daha da ilerleyeceğini aktaran TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Şemsettin Türköz ise “Bir ilin kalkınmasında o ilde yaşayan herkesin bilim ve teknoloji farkındalılığının olması çok önemli bir roldür. Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı olarak ziyaret ettiğimiz bilim merkezlerinde şunu gördük; aileler çocuklarını 5 yaşından itibaren bilim merkezlerine getiriyorlar. Çocuklar hayatları boyunca bu bilim merkezlerinde yetişiyorlar. Halk bilim merkezlerini ziyaret ediyor. Toplumda bir bilim ve teknoloji farkındalılık oluşur. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK işbirliği ile burada kuracağımız Bilim ve Teknoloji Şanlıurfa’ya her yönde katkı sağlayacaktır. Hem kalkınmasına katkı sağlayacaktır, hem de gençlerde bilim ve teknoloji farkındalılığın oluşmasına katkı sağlayacak ve hem onların daha rasyonel düşünmelerine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

FUAR MERKEZİNİN TANITIMI 8 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Çiftçi ilk olarak Kalkınma Bakanlığı ile ortak olarak yürütülen Fuar Merkezi’nin tanıtımını 8 Ağustos’ta yapacaklarını duyurdu ve temel atma töreninin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile gerçekleşeceğini söyledi. Çiftçi, “Kolay bir Bakanlık değil, kapasitesi çok geniş. Bir hemşerimizin burada olması hepimizi gururlandırdı. Bakanımızdan alacağımız günle de resmi temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa’ya yakışır bir proje” dedi.

HALİLÜRRAHMAN ŞEHİR ORMANI KURULUYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yer tahsisinin ardından devir işlemleri de tamamlandı ve şehir ormanı artık Büyükşehir Belediyesi bünyesine kazandırıldı. İsminin de Bakan’ın da ifade ettiği gibi Halilürrahman Şehir Ormanı olacağını belirten Çiftçi, “Meclisimiz isminin böyle olması yönünde karar aldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Plan Proje Etüt Şube Müdürlüğü şehir ormanının projesini yapıyor. Bu 2-3 ayı alacak. Ardından proje hemen hayata geçirilecek” dedi.

2 TELEFERİK PROJESİ URFA’DA YAPILACAK

Teleferik projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Çiftçi, “İki teleferik proje çalışma yaptık. Biri Halepli Bahçeden dış kaleye vatandaşı ulaştıracak bir porje. Diğeri GAP Vadisi için. Mehmet Akif İnan Hastanesi’nden Çocuk Oyun Dünyasına ulaştıracak 2 kilometrelik proje. Kale tescil aşamasında. Diğer proje ihale aşamasında. 1 hafta içinde neticelenecek. Hemen o proje de başlayacak.

 ÇEVİK KUVVET KÖPRÜLÜ KAVŞAK İHALESİ

“Şanlıurfa sorunlarını geride bırakıyor” diyen Çiftçi ulaşımla ilgili merak edilen projeler hakkında da şu açıklamalarda bulundu:”Ulaşım ve Denizcilik Bakanı ve Karayolları Genel Müdürü ile görüştük. Bana verilen bilgi pazartesi günü ihale günü belirlenecek. 2 köprülü kavşak da belediyemiz tarafından ihale edildi. Yüklenici firmalar ile sözleşme yapıldı. Yer teslimi 10-15 gün içerisinde başlayacak”

YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN 3 YER BULUNUYOR

Belediye’nin yeni yerine taşınıp taşınmayacağı sorusuna da yanıt veren Çiftçi Belediyeyle ilgili proje ve yerin hazır olduğunu belirterek, “Halilürrahman Şehir Ormanının üst tarafında toplam 130 bin metrekarelik bir alanımız var. Bir burayı düşünüyoruz. İki ŞUSKİ’nin mülkiyeti bize ait, orayı düşünüyoruz. Üçüncü yer olarak da Karaköprü Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağın yan tarafında tugayın yan tarafından Milli Savunma Bakanlığı’ndan yer talebimiz var. bu üç yerden birinde olacak. Burası protokol yolu üzerinde olduğu için burada yapmayı planlıyoruz. Bunu yine de anketlerle halkımıza soracağız” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan