Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa STK’ları Kudüs için bir araya geldi
????????????????????????????????????

Urfa STK’ları Kudüs için bir araya geldi

(ŞANLIURFA-RHA) Kudüs için bir araya gelen STK’lar adına açıklama yapan İHH Başkan Yardımcısı Ali Acar, “Son günlerde İslam’ın ilk kıblesi ve üçüncü Harem-İ Şerifi olan Mescidi Aksa’da Siyonist terör devletinin büyük bir barbarlıkla işlediği cinayetleri büyük bir nefretle telkin ediyoruz.” dedi.

Şanlıurfa STK’ları Platformu Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı dolayısıyla bir araya gelerek Cuma namazından sonra Kudüs şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından Balıklıgöl Platosu’nda basın çıklaması yapan STK’lar İsrail’i protesto etti. STK’lar adına basın açıklamasını İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Acar yaptı.

‘BU DAVAYA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ’

“Yaşanan cinayetlerin, dökülen kanların kabul edilemez olduğunu, ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını ve dayanılmaz bir hal aldığını görmekteyiz.” diyen Acar “Bizler Müslümanlar olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Gün Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, elinde yetki ve imkânı bulunduran, devlet reisleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, cemaat ve tarikatlar ve Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz. Bizler Şanlıurfa STK Platformu olarak, ümmeti ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesle bir araya geleceğimizi ve dayanışma içerisinde olacağımızı, bu davaya maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

‘FİLİSTİN HALKI İÇİN SOKAKLARA İNİYORUZ’

Acar, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Müslümanların sessizliğinden istifade eden ve gittikçe azgınlaşan bu katil sürüsü ve cinayet şebekesinin, yasa dışı devletin Müslümanlara ve mukaddesatlarına reva gördüğü zulümlerin hesabı sorulmalıdır. Bizler ki Hz. Muhammed’i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah’a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış İslam ümmetiyiz. Alçakların kulaklarında her daim bu sözler yankılanacaktır:

Gün olmuş karadan gemiler yürütmüşüz, gün gele bu dünyayı da zalimlere dar ederiz.

Bu sözler işgallerine devam eden zalimlerin ve üst akılların akıllarına iyice kazınsın:

İsrail İşgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-I Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki tüm kutsal mekânlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam işbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş hangi görüşte otursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir. Bizler; Kudüs’ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa’nın ibadete açılması, ezanın Kudüs’ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması İçin Türkiye’nin dört bir yanında Filistin Halkıyla Dayanışma için Özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz.”

HÜKÜMETE ÇAĞRI…

“Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz.” İfadelerini kullanan Ali Acar, hükümete şu sözlerle çağrıda bulundu: “Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğü için hükümetimize ve bütün uluslarası toplum ve hükümetlere buradan çağrıda bulunuyoruz. İsrail Büyükelçilerini geri gönderiniz.

İsrail ile 28 Haziran 2016’da imzalanan anlaşmayı yırtıp atınız. İsrail ile yeni bir ticari anlaşma imzalamayın, ticaret hacmini küçültün ve kısa sürede sıfırlayınız. Mescid-i Aksa’nın tasarruf hakkının Müslümanlarda olduğunu gösteriniz. Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yüreğine su serpin.

Yine Şanlıurfa STK Platformu mensupları olarak biz biliyoruz ki Filistin topraklarında işgalci İsrail olduğu müddetçe İslam coğrafyasında da yeryüzünün geri kalan kısımlarda da barış tesis edilemez.

Allah tüm kardeşlerimize bunu anlamayı ve gereğine göre yaşamayı nasip etsin.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan