Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / ‘Teleferik Projesi’ tartışmaları beraberinde getirdi

‘Teleferik Projesi’ tartışmaları beraberinde getirdi

( ŞANLIURFA – RHA ) Teleferik Projesi’ne Tepkiler Artıyor! Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin kendisinin vizyonel projesi olan ve Esentepe ile Kent Ormanı arasında yapılmak istenen Teleferik Projesi’ne tepkiler sürüyor!

Şanlıurfalı avukat, esnaf, mühendis ve aydınlar, Esentepe-Kent Ormanı arasındaki bölgede yapılmak istenilen ‘Teleferik Projesi’ne dur demek için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunuyorlar.

Tüm kesimler, paylaşımlarıyla projenin yanlış olduğunu ve yapılacak olan teleferik projesi yerinin de büyükşehir binası yeri gibi mutlaka anketle halka sorulması gerektiğini ifade etti.

TELEFERİK İÇİN NE DEDİLER ?

Urfa’nın siyasi ve bürokratik dinamiklerinin konuyu iyice tartışması gerektiğini belirten Avukat Halil Öncel,” Esentepe-Kent Ormanı’ndaki bölgede yapılmak istenilen “Teleferik Projesi”nin, yanlış bir proje olduğunu, teleferik konusunda Urfa’nın bütün ilgili siyasi ve bürokratik dinamikleri iyi tartışmalı ve konsensus olmalı. Aksi takdirde 11 Nisan gibi otogar gibi ilerde çok polemik ve pişmanlık konusu olur.”

BAŞKANLAR KENDİ SONLARINI HAZIRLIYORLAR

Can Mustafa isimli facebook kullanıcısı ise: ”Teleferik kuracaklar yer ne ulaşım sıkıntısı var ne turizmlik bir yer var, nede manzaralı bi yer, anlaşılır değil başkanlar kendi sonlarını hazırlıyorlar.”

KÖYLERDE YÜRÜNECEK YOLUMUZ YOKKEN TELEFERİK BİZDEN EKSİK OLSUN

Mahmut Akyürek ise,”Şimdi biz Karaköprü denizine yada yaylasına mı gidecez abi. Yapmayın Allah aşkına ilçelerde köylerde yürünecek yolumuz yokken teleferik bizden eksik olsun.”

URFA’YA BAŞKA KALICI PROJELER YAPSINLAR

Reşat Kılıç ise,”Teleferik için Harcanacak olan tirilyonlara yazık urfaya başka kalıcı projeler yapsınlar.” Ali Öncel,” Ordu’da adam yapmış altında Deniz var bizde çöl manzarası güzel olur.” Mehmet Uzaklarda Polat,” Topdağı Balıklıgöl ordan Tılfındır ordan Esentepe ordan Güzelsehir- Karaköprü Atatürk ormanı yani piknik alanlari yapilacaksa bu yoksa gerisi boş.”

YATIRILAN PARA KISA ZAMANDA MİSLİYLE GERİ DÖNÜŞÜMÜ OLACAK

Kadir AkIllI,”isabetli bir karar. Büyük düşün sen Urfasın geleceyin yeni şehri modern çağdaş göreceksiniz yatırılan para kısa zamanda misliyle geri dönüşümü olacak. 1700 yataklı hastahaneyle bütünleşecek.”

BİRİLERİ HALKIN PARASIYLA HAVA ATACAK DİYE TRİLYONLAR ÇARÇUR EDİLİYOR

Halil Kaytan:”Memleket Savaştan dört dönüyor,İşsizlik,sağlık problemleri vs dert bitmiyor.Ama gel Doğa Kolejinin ordan Hastaneye 30.000.000 TL Teleferik yap bence sen Balıklıgöl’ün suyunu önce temizle.Yazık.Biz zaten hergün uçuyoruz.Birileri halkın parasıyla hava atacak diye trilyonlar çarçur ediliyor.”

”SORUNKEN ELEKTRİK, CAİZMİ TELEFERİK”

Şanlıurfa’nın sorunlarını yazdığı şiirlerle gündeme getiren Şair Yazar Abdullah Canbeyli ise,”Sorunken elektrik,Caizmi teleferik”Elektrik sıkıntı, Su sıkıntı, Trafik sıkıntı, İmar sıkıntı… dahası sessiz kalan insanı sıkıntı..işte URFA bu !diye yetkililere ince göndermelerde bulunan paylaşım yaparak teleferiğe tepki gösterdi.

“FARZ OLAN DURURKEN SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Yasin Altingöz ise,” Bu belediyelerimizi anlamak çok zor. Farz olan dururken saçma sapan şeyler yapmaya çalışıyorlar. Trafik felç , yollar köstebek yuvası , temizliz hak getire , su sıkıntı Allah akıl fikir versin. Ne diyelim. Seçime az kaldı. Elimizden başka şey gelmiyor.”

TELEFERİK YAPMA FİKRİ ASLINDA YENİ BİR YAĞMADAN İBARETTİR

“Hiçbir akıla uymayan, Gorno Tepesi’ne teleferik yapma fikri aslında yeni bir yağmadan ibarettir” diyen Yeşil Barış Hareketi, Teknik bir ulaşım aracı olan teleferiğin, iki önemli noktayı, işlevi bağlamak, daha kolay ulaşımı sağlamak için yapıldığını hatırlattı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan