Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / HRÜ’den ‘Meme Kanseri Tanı ve Tedavisinde Kılavuzdan Pratiğe’ isimli çalıştay

HRÜ’den ‘Meme Kanseri Tanı ve Tedavisinde Kılavuzdan Pratiğe’ isimli çalıştay

( ŞANLIURFA – RHA) Harran Üniversitesi, Türkiye Meme Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Senoloji Akademisi (SENATÜRK) tarafından “Meme Kanseri Tanı ve Tedavisinde Kılavuzdan Pratiğe” isimli çalıştay düzenlendi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi  Başhekimi  Doç.Dr. Emre Erkuş, çok sayıda akademisyen ve doktor katıldı.

          Prof. Dr. Ali Uzunköy

MEME KANSERİYLE İLGİLİ HER ŞEY TARTIŞILACAK

Çalıştay hakkında Ruha Haber Ajansı’na açıklama yapan Prof. Dr. Ali Uzunköy,şunları kaydetti:” Uzmanlık üstü düzeyde  bir mastır klas dediğimiz uluslararası diliyle bir meme kanserinin sağlıklı  kadından tanı öncesi , tanı metotları, tedavisi ve daha sonraki takibinin özel bir şekilde tartılaşacağı ,değerlendirileceği bu konuda uzman hocaların değişik üniversitelerden aşağı yukarı Trakya üniversitesinden var. İstanbul’daki değişik üniversitelerden var. Ülkemizin değişik üniversitelerden var 17 tane konunun uzmanı meme kanseri uzmanı hocamızın meme kanseri ile ilgili her türlü tanıdan tedaviye bilgilerinin tartışılacağı, bu tabi normal bir konferans ve ya normal bir sempozyumdan farklı önce konu ile ilgili 2 tane konunun uzmanı hocamız bir ders anlatıyor. Ondan sonda bir panelimiz oluyor ,panelimizde 4 tane konunun uzmanı tartışmacı hocamız ki bu tartışmada ayın zamanda sadece cerrahlar değil; meme radyologları, yine patologları  var. Ondan sonra tıbbı onkoloji uzmanlarımız var radyasyon onkoloji uzmanlarımız var.

ÜST DÜZEY BİR TARTIŞMA

Tıbbı genetik uzmanlarımız var. Bunlarla birlikte tamamen multidisipliner; yani  çok disiplinli bir yaklaşım içinde değerlendiriliyor. Panelde katılımcılarımız normal olarak mastır klasta katılım 40’la bir çalıştay şeklinde olduğu için sınırlanmasına rağmen biz burada sınırlanmayı kaldırdık. Katılımız 80 üzerinde değişik üniversitelerden  gelen Türkiye’den Kars’tan mesela katılımcımız var. Ülkemizin değişik yerlerinden gelen meme cerrahına gönül vermiş olan cerrahlar meme kanserini enine boyuna bu toplantıda sabah 9’da başladık akşam 6’ya kadar tartışacağız. 4 tane ana oturumuz var 1. oturumumuz sağlıklı kadın ve yüksek riskli kadınların değerlendirmesi idi; şimdi ise tanı öncesi değerlendirme. Daha sonra tedavi ve 4. oturumumuzda tedavi sonrası hastaların takibi tartışılacak ve değerlendirilecek bu çok önemli çünkü : Yani uzman bir üstü bir düzey tartışma, mastır klas dediğimiz özellikle tabi bu dışarıdan gelen hocalarımız.

HEPSİ GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİSİ

Aynı zamanda Şanlıurfa’mız açısından da dün Harran’a gittik, bu akşam Urfa’yı gezeceğiz. Yarında inşallah Halfeti’ye aynı zamanda Urfa’mızı tanıtma açısından da yani bilimsel açısından buradaki verimlilik yüksek olması yanından aynı zamanda Urfa tanıtımına da katkıları oluyor. Buradan gelen hocalarımız daha önceden edindiğim tecrübe, hepsi gönüllü bir turizm elçisi oluyor Urfa’nın , o açıdan da Urfa’mıza hem bilimsel açıdan hem de sosyal açıdan buradaki cerrahların açısından hem de turizm açısından çok fala faydası sağlayacağını düşünüyorum.”

UZUNKÖY’DEN TÜM BAYANLARA UYARI

Bayanlara çağrıda bulunan Uzunköy, şöyle konuştu:”Özelikle tabiki meme kanseri salgınına karşı uyanık olmaları lazım. Biz daha önce böyle bir program yapmıştık, her ayın 7’si 7 dakika diye her adet bittikten sonraki dönemde kendi kendilerine meme muayenesi çok kolay bir şekilde bu internette de bulabilirler. Bizde değişik eğitim programları , kendilerine bir vakit ayırıp  kendi kendilerine meme muayenelerini yapmalarını öneriyoruz. Riskli her hangi bir durumda mutlaka çekinmeden hekime gitmelerini öneriyoruz. Tabi ki yüksek riskli grupların annesinde veya  yakınlarında meme kanseri olan veya yumurtalık veya  başka bir kanserleri olanların daha erken hekime gelmeleri yani kendilerini  ‘alart’ dediğimiz yani bu konuda  bilinçli olmalarını öneriyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan