Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / ‘İsotun Tarladan Sofraya Serüveni’ anlatıldı

‘İsotun Tarladan Sofraya Serüveni’ anlatıldı

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “İsot festivali” kapsamında, “Tarladan Sofraya İsot Serüveni” etkinliği düzenlendi. Düzenlenen programda renkli görüntüler çıktı.

Mutfak Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcı Necmettin Sağlam, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) Başkanı Faruk Akbaş, çok sayıda meclis üyesi, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Müzede, isotun yapım aşaması, hazırlanan isotla çiğköfte yoğruldu. Misafirlere çiğköfte ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin sıra gecesi ekibi, ziyaretçilere müzik şöleni sundu.

İSOT, ŞANLIURFA İÇİN BİR MARKA DEĞERDİR

Bu yıl ilk kez isot festivali düzenlediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada,”İsot, Şanlıurfa için gerçekten bir marka değerdir. Türkiye’de Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sağlayan çiğköftein ana kaynağıdır. İsot, kadınlarımız tarafından binbir zahmetle sofraya getiriliyor. Büyük bir zahmetle hazırlanma aşaması vardır. Bu yıl festivalin ilkini yapıyoruz ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan