Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Fakıbaba: Tohumculukta İsrail’den çok daha üstün bir konumdayız

Fakıbaba: Tohumculukta İsrail’den çok daha üstün bir konumdayız

( ŞANLIURFA – RHA ) Gıda, Tarım – Hayvancılık Bakanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, tohumculuk sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa’daki bir tohum üretim işletmesini ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine tohum ithalatına ilişkin sorular yöneltildiğini hatırlattı.

 TOHUM ÜRETİP İHRAÇ EDİYORUZ.

 Bakan Fakıbaba, Türkiye’nin İsrail’den çok çok daha üstün bir konumda bulunduğu ifade etti. Gerçekten gurur duydukları bir tohumculuk müessesesinde olduklarını, bu müesseseden ihracat yapıldığını belirten Fakıbaba, “Avrupa’ya, Bulgaristan’a, İspanya’ya, Rusya’ya, Amerika’ya, Irak’a, İran’a ve diğer ülkelere, burada tohum üretip ihraç ediyoruz. Genelde milletin kafasında hep ‘Biz tohumumuzu bile İsrail’den alıyoruz’ düşüncesi var. Hâlbuki bu alanda İsrail esasında kimsenin bilmediği kadar küçük oranda ihracat yapabiliyor ve Türkiye bu bağlamda İsrail’den çok çok daha üstün bir konumda.” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan