Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Şike sonucu açıklanmadı, ama hala umutluyuz!

Şike sonucu açıklanmadı, ama hala umutluyuz!

( ŞANLIURFA – RHA ) Eski adıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu bazı yöneticiler ve yine aynı şekilde Manisasporlu birkaç futbolcunun şike kumpası ile küme düşen Şanlıurfaspor’a hakkı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilmedi.

 ŞİKECİLER PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Etik Kurulu yaptığı incelemeler sonucunda raporunu yazmış, dosyasını bitirmiş ve Türkiye Futbol Federasyonu’na iletmişti. Ancak adeta şikeyi meşru hale getirmek istercesine davranan Türkiye Futbol Federasyonu şike konusunu halen bir karar bağlamadı. Bununla birlikte geçtiğimiz gün bunca zamandan sonra TFF Şanlıurfaspor’u ve taraftarları sevindirecek bir adım attı. Şike olayına adları karışan Gazikent Gazişehir Futbol Kulübü Müdürü Nizamettin Sertkal’ı ve yine şike davasında adı geçen Elyasa Süme ile Gökhan Sazdağı’nı PFDK’ya sevk etti.

İDDİALAR SEVİNDİRECEK CİNSTEN…

Şike davası ve dosyasında ismi geçen futbolcular Gökhan Sazdağı ve Elyasa Süme’nin 2 yıl futboldan men cezası alacağı, dönemin Gazişehir Gaziantep Genel Müdürü Nizamettin Keremoğlu’nun da ömür boyu futboldan men cezası alacağı söylentisi tüm kentte yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Yine şikeye karışan kulüp olan Gazişehir Gaziantep’e de -12 puan ceza verileceği iddia edildi. İddiaların gerçeği ne derece yansıtıp yansıtmadığı bilinmez ancak TFF’nin şike davasında halen bir karar vermemesi, ülke futbolunda şikeyi meşru hale getirmeye başladı.

SÜLLÜ: ETİK KURULU KULÜBÜMÜZÜN HAKKININ İADESİ KONUSUNDA KARAR VERMEMİŞTİR

Geçtiğimiz günlerde Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü eski adıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, TFF 1. Lig’de geçen sezon oynanan Manisaspor- Şanlıurfaspor maçının sonucunu etkilemeye teşebbüs etme gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi. Konuyla ilgili Ajansspor editörü Salim Manav’a özel açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Avukatı Oytun Süllü, “Etik Kuruluna yapmış olduğumuz başvuru sonucu, olaya karışan Futbolcular ile Gazişehir Gaziantep Genel Müdürü Nizamettin Keremoğlu ve Gazişehir Kulübünün Futbol Disiplin Talimatı 56. Maddesi kapsamında suç işlendiği sabit görülerek Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine karar verilmişti. Fakat Etik Kurulu kulübümüzün hakkının iadesi konusunda karar vermemiştir. Etik Kurulu’nun ilgililere ve taleplerimize yönelik bu kararına karşı gerekli itirazlar yapılacak olup, sürecin sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan