Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Konteynır okul ile ilgili açıklama geldi

Konteynır okul ile ilgili açıklama geldi

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Bugün Ruha Haber Ajansı tarafından dile getirilen ” Kendi şehrimizde mülteci muamelesi görmeye başladık” haberinden sonra ilgili mercilerden açıklama geldi.

Haliliye Milli Eğitim Şube Müdürü Abdi Kazanç,konteynırların sınıf mevcudunu azaltmaya yönelik bir düşünce ve aynı zamanda kütüphane olarak kullanılması amacı ile konuşlandığını söyledi. Kazanç, “Konteynır sınır uygulamamızın sebebi, orada gittikçe öğrenci sayısı artıyor. Biz bunu tedbir amaçlı yaptık. Bir sınıf, kütüphane kurulabilmesi için konteynır talebinde bulunduk. Çünkü Suriyeli öğrenciler de buradan geldiği için öğrenci sayısı gittikçe artıyor. Sadece iki konteynır kurduk. Sınıfların çok kalabalık olmaması için oraya bir derslik açmayı düşündük. Bunun haricinde başka bir durum yoktur. Normalde sınıf mevcudu 40 kişilikti. Bu nedenle bir derslik açarken en azından bu sınıfları 35 kişiliğe indirebiliriz diye düşündük. Başka bir neden de oranın kütüphane olarak kullanılabileceği bir mekan olarak kullanılmasıdır. Daha orası faaliyete geçmemiş zaten” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan