Anasayfa / TÜM HABERLER /   Şanlıurfa 3’üncü Sırada Yer Aldı

  Şanlıurfa 3’üncü Sırada Yer Aldı

ŞANLIURFA-(Ruha Haber Ajansı)-Hazine taşınmazlarının ağaçlandırma amaçlı kiralanmasında İzmir ve Ankara’nın Şanlıurfa 3’üncü sırada yer aldı.

Türkiye’de orman alanlarını çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi kurarak erozyonu önlemek ve insanların daha yeşil, temiz ve güzel bir ortam içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğünce hazine taşınmazlarının ağaçlandırma amaçlı kiralanması teşvik ediliyor.
Türkiye’de Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 2003 yılından bugüne kadar 86 milyon metrekarelik alan ağaçlandırma amaçlı olarak kiraya verildi.
ŞANLIURFA HAZİNE ARAZİLERİNİ KİRALAMADA 3.SIRADA

Hazine arazilerini kiralamada ilk sırayı İzmir alırken,İzmiri’i Ankara,Şanlıurfa ve Konya izliyor.İzmir 21 milyon metrekare ile ilk sırada yer alırken, 12 milyon metrekare ile Ankara ikinci sırada, 7 milyon metrekare ile Şanlıurfa ve Konya üçüncü sırada yer aldı.

HANGİ TÜR AĞAÇLARA HAZİNE AĞAÇLANDIRMA İZNİ VERİYOR ?
Belediye ve belediye mücavir alan sınırları dışında kalan Hazine taşınmazları üzerinde kavak, kızılağaç, okaliptüs, badem, antepfıstığı, zeytin, ceviz, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, göknar, ladin, akasya vb. türler için 10 yıla kadar ağaçlandırma izni veriliyor..

Ağaçlandırma amaçlı kiralama talebinde bulunmak isteyen vatandaşlarımız Defterdarlık ve Mal müdürlüklerine başvuruda bulunabildikleri gibi Milli Emlak Genel Müdürlüğünün web sitesi (www.milliemlak.gov.tr) üzerinden de elektronik olarak başvurabilirler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan