Anasayfa / TÜM HABERLER / Önen’den Dünya Çocuk Hakları Günü mesajı

Önen’den Dünya Çocuk Hakları Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Pekin Büyükelçisi Önen’den Dünya Çocuk Hakları Günü mesajı;
“Çocuklarımız dünyadaki en kıymetli varlığımızdır”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında; Önen mesajında, dünyadaki en kıymetli varlığımız olan çocukların geleceğimiz olduğunu belirterek en iyi şekilde yetiştirilmeleri gerektiğini söyledi.
Çocuğun en önemli temel haklarından birinin yaşam hakkı, diğerinin ise eğitim hakkı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çin/Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, dünyada huzur ve barışın temininin çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlı olduğunu belirtti.
Önümüzdeki hafta yeni görevi olan Çin Halk Cumhuriyeti / Pekin Büyükelçiliği görevine başlayacak olan Abdülkadir Emin Önen, “Dünyanın bir bölgesinde çocuklar neşe içinde oynarken, diğer taraftan Filistin’de, Suriye’de, Yemen’de, Afrika’da çocuklar savaşın, açlığın, yoksulluğun pençesinde kıvranıyorlar. Bu durumun bir an evvel düzeltilmesi için elimizden geleni esirgemiyor ve bol bol dua ediyoruz” diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyoruz
Çocukların ailelerin adeta meyvesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Bilindiği gibi; 20 Kasım günü Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanır. Ailelerin neşe kaynağı çocuklardır. Çocuk, bugünün küçüğüdür; ama yarın büyüyecek, okuyup çeşitli mesleklerde çalışıp ailesine, milletine ve devletine yararlı bir insan olacaktır. Bir çocuğun eğitim alıp ailesine, milletine ve devletine yararlı olabilmesi için sağlıklı olması ve iyi bir eğitim alması gerekir. Yarınlarına önem veren milletler, çocuklarına bugünden önem verirler. Onların iyi yetişmeleri için çalışırlar. Okullar, Çocuk Kütüphaneleri, Çocuk Tiyatroları, Parklar, Bahçeler yaparak çocuklarının daha iyi yetişmeleri için çaba gösterirler. Okullarda çocukların eğitim ve öğretimleri için dikkatli ve özenli çalışmalar yapılmaktadır. Annelerimiz, babalarımız ve öğretmenlerimiz çocukların daha iyi yetişmesi için çaba gösterirler. Çocuklar da onların bu çabalarını boşa çıkarmamak için iyi çalışmalı. Büyüklerimizin sözlerini dinlemeli. Yavrularımızın geleceğimize yakışır bir şekilde yetişmeleri, araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları için önce aileye sonra da öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bugün, maalesef, dünya üzerinde zuhur eden savaşlardan, gelir adaletsizliğinden, yoksulluktan, salgın hastalıklardan en çok çocuklar etkileniyor, en çok çocuklar zarar görüyor. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Mazlumun yanında olmayı şiar edinmiş bir kültür ve medeniyetin mensupları olarak, gücümüz ve imkânlarımız ölçüsünde dünya barışına katkı sağlamaya devam ediyor, bu vesileyle gittiğimiz, ulaştığımız her coğrafyada çocukların yüzünü güldürmek için özel bir gayret gösteriyoruz” dedi.

Bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine vesile olacak
Çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocukların da olduğuna dikkat çekmek gerektiğini ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Emin Önen, “20 Kasım günü Evrensel Çocuk Günü (Universal Children’s Day) / Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilmiştir. Evrensel bir bildiri ile güvence altına alınan ve ülkemiz dâhil olmak üzere 193 ülke tarafından onaylanan ‘Çocuk Hakları Günü’nü hep birlikte kutluyoruz. Bu anlamlı gün, çocuk haklarının benimsenmesi, uygulanması ve yaşatılması adına tüm insanlık için önemli bir fırsat teşkil ediyor. Bugün, maalesef, dünya üzerinde zuhur eden savaşlardan, gelir adaletsizliğinden, yoksulluktan, salgın hastalıklardan en çok çocuklar etkileniyor, en çok çocuklar zarar görüyor. Bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan şiddeti sorgulamamıza vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha da arttıracaktır. Dünyada çocuklara karşı en şefkatli ve en cömert milletin mensupları olmaktan gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın haklarını hergün daha fazla iyileştirmek ve onlara daha güzel bir gelecek bırakmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Çocukların çocukluklarını özgürce yaşayabildikleri ve hayallerini gerçeğe dönüştürebildikleri bir dünya temenni ediyoruz. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü tekrar kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları umuduyla, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.

Bilindiği gibi; Çocuk Hakları Sözleşmesi, 18 yaş altındaki bireylerin yetişkinlerden daha farklı ve özel ihtiyaçlara sahip olmasından yola çıkılarak, çocuklar için ayrıca hazırlanan bir sözleşmedir. Sözleşme 193 ülke tarafından onaylanan insan hakları belgesi olma özelliğine sahiptir. 54 maddeden oluşan sözleşmede çocukların mutlu, sağlıklı ve güvenli olabilmeleri için hangi haklara sahip oldukları yer almaktadır.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan