Anasayfa / TÜM HABERLER / Urfalılar Fakıbaba ve Güvenç’i mumla aramaya başladı

Urfalılar Fakıbaba ve Güvenç’i mumla aramaya başladı

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Analiz Haber) – Şanlıurfa Büyükşehir statüsüne kavuştuğundan bu yana ikinci büyükşehir belediye başkanı ile yola devam ediyor. Ancak bir sorun var ki şu sıralar Şanlıurfalılar Ahmet Eşref Fakıbaba ve Celalettin Güvenç’i mumla aramaya başladı.

Şanlıurfa, 12 Kasım 2012 tarihli ve 6360 sayılı kanun ile büyükşehir oldu. Büyükşehir oluşunun 6’ncı yılına giren Şanlıurfa’da vatandaşlar Ahmet Eşref Fakıbaba ve Celalettin Güvenç’i diğer bir ifadeyle mumla aramaya başladı.

NİHAT ÇİFTÇİ BİRKAÇ KEZ İSTİFAYA DAVET EDİLMİŞTİ

Şanlıurfa büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç oldu. Ancak Celalettin Güvenç daha sonra Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etmişti. Boşalan koltuğa dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından Karaköprü Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi atanmıştı. Ancak Nihat Çiftçi göreve geldiği günden bu yana hayata geçiremediği projeler ve şehri kalkınmasına imza atacak hamlelerde bulunmadığı için birçok kez vatandaş ve esnaf tarafından istifaya davet edilmişti.

 

????????????????????????????????????

NİHAT ÇİFTÇİ’NİN ÜTOPİK PROJELERİ HALKTAN DESTEK BULMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin ütopik projeleri Şanlıurfalılardan da gereken desteği bulmadı. Şu anda yapımı devam eden Trambüs Projesi hala birçok kesim tarafından eleştiriliyor. Trambüs’ün yanı sıra alttan geçecek arsaları zengin edeceği ve bu arsaların bazı kimseler tarafından daha önce alındığı iddia edilen Teleferik Projesi ise halktan en çok tepki alan projeler oldu. Ancak Nihat Çiftçi gerek Koruma Kurulu’nun durdurma kararı gerekse Şehir Plancıları Odası’nın görüşlerini kulak arkası ederek bildiğini okumaya devam etti.

 

FAKIBABA ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Şu anda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini yürüten Ahmet Eşref Fakıbaba her ne kadar Büyükşehir koltuğuna oturmasa da Urfalı vatandaşlara göre bu görevi layıkıyla yapacak tek kişi olarak ön plana çıkıyor. Öyle ki Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminde Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı projelerle adeta kötü giden şehrin kaderini yırtıp attı ve bu kent için yeni bir kader çizdi. Bakan Fakıbaba’nın başkanlığı döneminde yaptıkları başarılı projeleri sağır sultan bile duydu. Hal böyle olunca yaklaşan seçimlerde atanmış belediye başkanı Nihat Çiftçi’nin yerine vatandaş Ahmet Eşref Fakıbaba’yı görmek istiyor.

GÜVENÇ ÇİFTÇİ’DEN DAHA BAŞARILIYDI

Şanlıurfa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını elinde bulunduran Celalettin Güvenç başkanlık koltuğunda kısa süre oturmuş olsa da projeleri ile Nihat Çiftçi’den daha başarılı bir grafik çizdi. Özellikle kentle yakından ilgilenen Celalettin Güvenç koltuğa oturur oturmaz kentte konut sorunu olduğuna kanaat getirdi. Bu duruma bir çözüm bulmak isteyen Güvenç, İMAR A.Ş’yi devreye koyarak kentin konut sorunu çözecekti ancak Güvenç’in bu proje için zamanı olmadı, başkanlıktan istifa etti. Koltuğa oturan atanmış Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi hemen projeyi rafa kaldırdı ve Şanlıurfa’nın konut sorunu olmadığını söyledi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan