Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Büyükelçi Önen, Çin’deki temaslarını sürdürüyor

Büyükelçi Önen, Çin’deki temaslarını sürdürüyor

(Ruha Haber Ajansı) Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, göreve başlayıp güven mektubunu Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e sunmasının ardından hiç zaman kaybetmeden ziyaretlere başladı, ziyaretleri kabul etti, ilgili kurumlarla görüşmeler yapıp Türkiye için nasıl faydalı olabilirizin yollarını aramaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, Umman, Japonya ve İran’ın Pekin Büyükelçilerine nezaket ziyaretinde bulundu. Küresel Enerji Bağlantısı ve İşbirliği Kurumu (GEIDCO) GSY C. Zhiqiang, C.C Chan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi GM L. Li ve Türkiye Çinli İş adamları Derneği Bşk. J. Zhang ile enerji, inovasyon ve ticaret alanlarında işbirliği imkânlarını görüştü. Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Huawei’nin Pekin Ofisi Direktörü Zhao Xiaobin ve beraberindeki heyet ile çalışma yemeğinde bir araya gelerek yeni işbirliği alanları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Asya Pasific Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) Genel Sekreteri Prof. Li Xinjun ve beraberindeki heyet ile işbirliği imkânlarını görüştü.

Büyükelçimiz Emin Önen, temasları kapsamında ise Kuveyt’in Çin Halk Cumhuriyeti nezdindeki Büyükelçisi Sameeh Essa Johar Hayat’a nezaket ziyaretinde bulundu. Yeni yılın ilk gününde de Çin Halk Kamu Güvenliği Üniversitesine eğitime gelen EGM mensuplarını Büyükelçiliğimizde kabul etti.

Büyükelçiliğimiz tüm yatırımcılarımızın yanındadır

“Tüm bu bilgilerin ışığında Türk müteşebbisinin Çin’in kodlarını doğru okuyarak orta ve uzun vadeli programlarla ilişkileri geliştirmesi, yatırımlarına yön vermesi gerekiyor” diyen Büyükelçi Emin Önen, “Sadece ekonomisini değil kültürünü de öğrenerek sabırla hareket etmek çok önemli. Fortune dergisinin dünyada ilk 500 listesine 115 Çinli firma girmiştir. Mobil ödeme ve drone teknolojisi gibi alanlarda dünyada lider konuma gelen Çin teknolojiyi kopyalayan konumundan teknolojiyi üreten konuma gelmiştir. Çin Kominist Partisinin 19. Kongresinde inovasyonun; kalkınmanın itici gücü ve modern ekonominin stratejik sacayağı da olduğu teyit edilmiştir. Son 40 yılda ekonomide büyük bir dönüşüm geçiren Çin; yapay zeka, genetik mühendisliği, insansız hava araçları, internet, nano ölçülerde mühendislik ve 3D baskı gibi alanlarda önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz beş yılda Çin’in ekonomik büyümesi dünya ekonomisinin büyümesine %30 katkı sağlamıştır. Dolayısıyla Çin 2050’ye kadar dünyada ekonomik kalkınma, ticaret ve yatırım açısından büyüme ile istihdam ve tüketim alanlarına en büyük katkıyı sağlayan ülke haline gelecektir. Büyükelçiliğimiz bu vesileyle tüm yatırımcılarımızın yanındadır” diyerek Büyükelçi Önen ayrıca 2018 yılının Türkiye ve Çin arasında ekonomik, ticari, kültürel ve siyasi alanlarda ilişkilerin daha da geliştiği, ülkelerimiz arasındaki dostluk kardeşliğin pekiştiği bir yıl olmasını dileğini tekrarladı.

Çin ve Türk dostluğunun daha da gelişmesini sağlanacak

“Geçtiğimiz 5 yılda Çin’in ekonomik büyümesi dünya ekonomisinin büyümesine %30 katkı sağlamıştır” diyen Büyükelçi Önen, “Dolayısıyla Çin 2050’ye kadar dünyada ekonomik kalkınma, ticaret ve yatırım açısından büyüme ile istihdam ve tüketim alanlarına en büyük katkıyı sağlayan ülke haline gelecektir. İnşallah Çin ve Türk dostluğunun daha da gelişmesine olanak sağlayacaklarını, zaten iyi olan ilişkilerimizin 2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm Yılı olması nedeniyle daha da iyi gelişeceğini ve daha da önemli atılımlar yapacaklarını söyledi.

Çin’e vize almak kolaylaşıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Çin’in Türkiye vatandaşlarına yönelik getirdiği vize iyileştirmelerine ilişkin, önceki uygulamada Çin vizesi alabilmek için gerekli evrakların başvuru sahibi tarafından bizzat Çin’in Türkiye’deki Büyükelçiliği ve Konsolosluklarına teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Önen, yeni uygulamayla ilk başvurunun internet üzerinden yapılacağını, sonrasında vatandaşların randevu tarihi alarak vize işlemlerini tamamlayabileceğini belirtti.

Pekin’deki görev süresi boyunca Çin ve Türkiye arasında ilişkileri her alanda geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Büyükelçi Emin Önen, “İki ülke arasında gelişen siyasi ve ekonomik ilişkileri takiben Çin ile karşılıklı olarak vizeleri kaldırmak da hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan