Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Urfa’da Klimasız Sınıflar…Veliler ve Öğrenciler İsyan Etti

Urfa’da Klimasız Sınıflar…Veliler ve Öğrenciler İsyan Etti

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-Şanlıurfa’da YKS sınavına giren veli ve öğrenciler başta il Milli eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve yetkililere adeta isyan etti.
Şanlıurfa’da YKS’ye giren öğrenciler 42 dereceyi aşan hava sıcaklığıyla hem sınav stresiyle uğraşmak zorunda kaldı. Şanlıurfa’da YKS sınavına giren birçok okulda klimaların olmadığı klimaları var oloan birçok okulda ise Klimaların çalışmadığı sınıflarda sınava giren öğrencilerin birçoğu sınavı tamamlayamadan kendilerini dışarı attılar.

Veliler ise yetkililere isyan etti. Öğrenciler 42 derecenin üzerindeki sıcak havadan dolayı bunalırken veliler olanlara sitem etti. Klimaların bulunmadığı sınıflarda birçok öğrencinin sıcaktan bunalarak sınavı yarım bıraktığı iddia edildi.

MİLLİ EĞİTİM NE İŞ YAPAR? OKULLARDA KLİMALAR NEDEN YOK ?
Şanlıurfa’da bugün yapılan YKS (YTY) sınav oturumunda öğrenciler 42 derece ve üzerini bulan hava sıcaklıklarında sınava girmek zorunda kaldı.Klima olan bazı okullarda ise klimaların çalışmaması ise öğrencilere zor anlar yaşattı. Sıcaklığın mevsim normallerinin üstüne çıktığı Şanlıurfa’da YKS sınavının ilk ayağında bazı öğrencilerin fenalaşarak bayıldığı kaydedildi.

VELİLER YAŞANANLARA İSYAN ETTİ
Klimasız sınıflarda çocukları sınava giren öğrenci velileri ise,yetkililere adeta isyan etti. Öğrencilerinin sınıflardaki sıcaklık yüzünden sınava konsantre olamadıklarını kaydeden velilerden, Salih Ç., yetkililerin duyarsız davrandıklarını kaydetti. Öğrencilerinin kenar mahallelerde varoşlarda bulunan bölgelerdeki okullarda sınava girmek zorunda kalan öğrenci veliler ise İl Milli eğitim Müdürüünün Şanlıurfa’daki aşırı sıcakları bilmesine rağmen bir çözüm üretmediğini söyleyerek adeta isyan etti.Salih Ç.İnanıyorum bu okulda Müdür ve yetkililerin çocukları sınava girmiş olsalardı önceden gelip bu okulların eksikliklerini giderirlerdi.Çocuklarımız sınavda ter dökerken biz veliler ise yetkililerin duyarsızlığına isyan edip beddua ettik.Çocuklarımızın bir yıllık emekleri boşa gitti,şekilde sitemlerini dile getirdi.

Bir başka veli Kadriye D.,ise, şunları kaydetti: “Çocuğum ilk defa bu yıl sınava girdi.Bir yıl boyunca dershaneye gönderdim.Masraf ettim.Çocuğum çalışmasına rağmen sınavda sıcaklar nedeniyle bunalarak erken çıktı.Birçok soruyu yapmadı.Çocuğum baygın bir şekilde kapıya çıkınca birşey oldu zanettim.Ancak biz dışarıda sıcaklardan bunalırken,meğer sınıflarda da klima yokmuş.Yetkililer ne iş yapar?Yazık emeğimize kos koca bir yılımız boşa gitti.Yetkilileri istifaya davet ediyorum.Yazık günah bu çocukların emeklerine,bunların vebali başta il milli eğitim Müdürü ve tüm yetkililerin boynunda bunların altında ezilsinler inşallah hakkımızı helal etmiyoruz.”dedi.

Bekir U.isimli veli ise,sınıflarda klima yok, sınıf güneşe karşı cayır cayır yanıyor. 45 derece civarında sıcaklık. Sınav başlamadan öğrenciler şıpır şıpır terlemeye başladı bile. Sınav başlayınca öğrenciler bir yandan soru çözmeye çalışıyor bir yandan terlerini silmeye çalışıyorbir taraftan da soru kitapçıklarını yelpaze olarak kullanarak serinlemeye çalışıyorlar.Türkiye genelinde Şanlıurfa’nın neden eğitimde son sıralarda olduğu gayet belli olmuyor mu?
Şanlıurfa’daki bu başarısızlıkta hiç mi Milli eğitim Müdürü ve yetkililerinin suçu yok mu? ”şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan