Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Eyyübiye HEM’e Bakanlık ve Qudra Programı’ndan Ziyaret

Eyyübiye HEM’e Bakanlık ve Qudra Programı’ndan Ziyaret

Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi bugün Milli Eğitim Bakanlığı ve Expertise France’den gelen temsilcileri ağırladı. Ziyarette, Suriyelilerin nitelikli eğitime erişimini artırmayı hedefleyen Qudra Programı kapsamında hazırlanacak proje için bir toplantı gerçekleştirildi.

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şevki Dengiz ve Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necati Taş eşliğinde kursları gezen Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sevgi Cansu ve Expertise France temsilcileri, merkez ile ortaklaşa gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bir de toplantı yaptı.
Suriyeli mültecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin dayanıklılıklarının güçlendirilmesi için çalışmalar yapan Qudra Programı kapsamında, Eyyübiye ‘de yaşayan Suriyelilere yönelik olarak hazırlanacak dil kursları ve mesleki kursların konuşulduğu toplantıda, Suriyelilerin sosyal hayata ve istihdama katılımı için gereken eğitim çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Expertise France ve Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi arasında yakın bir zamanda imzalanması beklenen protokolün ardından hayata geçirilmesi planlanan proje ile Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu üç ilden 11 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Suriyelilerin eğitiminin desteklenmesi ve sosyal iletişimlerinin artırılmasının amaçlandığı projeye Eylül ayında start verilmesi planlanıyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan