Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Türk HSK heyetinden Büyükelçi Önen’e ziyaret

Türk HSK heyetinden Büyükelçi Önen’e ziyaret

Gezi ve bazı programlar gerçekleştirmek maksadıyla Çin’e giden Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) heyeti, Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’i Büyükelçilik konutunda ziyaret etti.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, dil öğrenimi için Çin’de bulunan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Hâkim ve Savcılardan oluşan heyeti Büyükelçilikte kabul etti.

Hâkim ve Savcılarımız Çince öğreniyor

Hâkim ve Savcılarımızın Çince öğrenebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından Çin’in Ankara Büyükelçiliği ile protokol imzaladığını hatırlatan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Bilindiği gibi;Ankara Hâkim Evinde düzenlenen törende, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang protokol imzalamışlardı. Türk Yargısının Adli ve İdari Kapasitesinin Güçlendirilmesi Amacıyla Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının Yabancı Dil ve Lisansüstü Eğitim Projesi’ kapsamında 8 Hâkim ve Savcı Çin’in başkenti Pekin’de Kamu Güvenliği Üniversitesinde Çince eğitimi alacaklar. Bizde kendilerini Büyükelçilik konutumuzda ağırladık, fikir alışverişinde bulunduk ve her konuda destek olacağımızı belirttik dedi.

 

Büyükelçi Önen’den GMY Han Yong’a ziyaret

Büyükelçi A. Emin Önen ayrıca, Çin Ticaret Bakanlığı Dış Yatırımlar ve Ekonomik İşbirliğinden sorumlu GMY Han Yong’u ziyaret etti.

Büyükelçi Önen, Çin ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ve Çin arasındaki birçok ticari konu etraflıca ele alındığını söyledi.

Büyükelçi Önen, “Çin ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ve Çin arasındaki birçok ticari konu etraflıca ele aldık” diye konuştu.

 

İzmir Vali Yardımcısı ve İzmir Fahri Konsoloslarından Önen’e ziyaret

Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Pekin’de bulunan İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği ve beraberindeki çeşitli ülkelerin İzmir Fahri Konsoloslarından oluşan heyeti de Büyükelçilik konutunda kabul ederek Çin ziyaretleri hakkında bilgi aldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan