Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Ersoy Dede, Urfalı Başkanları Kıyasladı! Birini Övdü, Diğerini Yerdi

Ersoy Dede, Urfalı Başkanları Kıyasladı! Birini Övdü, Diğerini Yerdi

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Star Gazetesi köşe yazarı Ersoy Dede, bugünkü köşe yazısında, Şanlıurfa’da yaşanan Suriyeli gerginliğini işleyerek, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi övdü, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi yerdi.

Suriyeli ile Şanlıurfalı 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından gerginlikler başlamış, yetkililer her seferinde sağduyu çağrıları yaptı.
O olay, bugün Star gazetesi yazarı Ersoy Dede’nin köşe yazısına konu oldu. Dede, yazısında olayların nasıl yatıştırıldığını anlatırken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye övgü dolu sözler dizerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi de yerdi.
İşte Ersoy Dede’nin Şanlıurfa’daki tehlikeli gerilim faciaya dönüşmeden nasıl önlendi? O yazısı;

Size çok önemli bir ‘tehlikeli gerilim’ hikayesi anlatacağım.. Şanlıurfa’da Türk ve Suriyeli birbirine komşu iki aile arasında silahlı bir kavga çıkıyor ve 2 kişi ölüyor. 3 kişi yaralanıyor. Kavganın ardından toplanan bazı kişiler, Suriyeliler’e ait ev ve işyerlerine zarar veriyor. Polis, sokaklarda toplanan gruplara tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulunarak, 8 kişiyi gözaltına alıyor.. Valilik de taraflara sağ duyu çağrısı yapıyor. Peki olay büyümeden nasıl önleniyor? Şanlıurfa’nın Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci olayı duyar duymaz hastaneye gidiyor. Hem Kürtçe hem de Arapça bilen Mehmet Ekinci tarafları sükunete davet ediyor. Tarafların aşiret liderlerinin de desteğini alan Ekinci’nin yaptığı hamleler çok büyük bir olayın kazasız atlatılmasını sağlıyor. Gönül isterdi ki bu tip bir krizi Büyükşehir Belediye başkanı çözsün. Bu ve bunun gibi sosyolojik büyük hadiselerde şehirlerin emanet edildiği başkanların çok daha fazla inisiyatif alması şart.. Mehmet Ekinci’yi ayakta alkışlıyorum.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan