Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / CHP, Cevheri’yi destekleyeceğini bir kez daha yineledi

CHP, Cevheri’yi destekleyeceğini bir kez daha yineledi

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel Şanlıurfa’ya çıkarma yaptı. Burada yapılan açıklamada CHP’nin çatı adayı Sebahattin Cevheri’ye destek vereceği ifade edildi.

 İçerisinde milletvekillerinin de bulunduğu CHP’li grup Şanlıurfa’ya çıkarma yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP İl Başkanı Hayrettin Çıdır, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve partililerin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

‘HAYALİ SEÇMEN ÇOK”

Şanlıurfa’da hayali seçmenin fazla olduğunu iddia eden CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Geçtiğimiz seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde yüz oy aldığı sandıktaki oyların tamamını ve seçmen sayısından fazla oy aldığı sandıkları inceledik. Bunun sonucunda şimdide sandıklarda fahiş seçmen artışları olduğunu görüyoruz. Erdoğan’ın oyların tamamını aldığı sandıkların kimisinde yüzde 378, kimisinde yüzde 294’lük artışlar var. Örnek olarak, Ankara’nın Haymana ilçesinde yüzde seçmen 300 artışı var. Bu seçmen artışının en fazla olduğu illerden biriside bugün bu toplantıyı yaptığımız Şanlıurfa. AK Parti’nin oyların tamamını aldığı sandıklarda ciddi bir artış olmuş. Bununla ilgili itirazlarımızı yaptık. An ve an, dakika dakika takip ediyoruz. YSK’nın seçmenden fazla oy çıkan şüpheli sandıklardaki bu artışları, CHP’nin yaptığı itirazları dikkatle incelemesini, yeni gelen seçmenleri dondurmasını bekliyoruz. Oralarda sandığın denetimsiz, sahipsiz olduğunu düşünen birileri oraya ilave seçmen gönderiyor. Bu anormal sandıklara, anormal seçmen yüklemesi yapanların niyetinin ne olduğunu biliyoruz. Bunun peşindeyiz, seçmen artışına göz yummayacağız” dedi.

“CEVHERİ, HANGİ PARTİDEN ADAY OLURSA OLSUN BİZ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çatı adayı Cevheri’ye destek vereceklerini ifade eden CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “Sabahattin Cevheri bizim çatı adayımız değildir. Sayın Cevheri açıklama yaptığı gün biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kayıtsız ve şartsız olarak destekleyeceğiz. Cevheri, hangi partiden aday olursa olsun biz desteklemeye devam edeceğiz. Çatı adayı konusunda İyi Parti’nin açıklamaları kendilerinin bileceği bir şeydir. İl başkanının kendisinin yaptığı konuşma, kendisine aittir. Diyecek bir şey yok” diye konuştu.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan