Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Harran Tıp Fakültesinden Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Paneli

Harran Tıp Fakültesinden Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Paneli

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Paneli düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi amfisinde, Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulu tarafından organize edilen panel Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz’in açılış konuşmasıyla başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sigara ve sigaraya bağlı hastalıkların önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen Dekan Deniz, tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelenin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti. Özellikle gençlerde bu mücadelenin önemine vurgu yaparken günümüzün tehditlerinden biri olan internet bağımlılığına da dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde; Tıp Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Dursun Çadırcı, Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi, Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kurtuluş, Sigara Bağımlılığında Gizli Tehdit: Tütün Endüstrisi ve Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Cansız ise Alkol ve Madde Bağımlılığı ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler. Ayrıca panelde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından katılımcılara karbonmonoksit düzeyi ölçümü yapıldı. Sigaranın zararları konusunda bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Yaklaşık iki saat devam eden panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan