Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / HDP, Urfa’da çıtayı günden güne yükseltiyor

HDP, Urfa’da çıtayı günden güne yükseltiyor

31 Mart yerel seçimlerine günler kala HDP Urfa’da çıtayı yükselterek çalışmalarına devam ediyor.

HDP Urfa Milletvekili Nimettulah Erdoğmuş Ceylanpınar’da ki çalışmalara katılırken, Halfeti’de eşbaşkan adayları kırsal mahallelerde yurttaşlarla bir araya geldi. Siverek ilçesinde ise yapılan köy ziyaretlerine yerine kayyum atanan Viranşehir Belediyesi Eşbaşkanı Emrullah Cin ve bölgenin kanaat önderleri katıldı.


CEYLANPINAR
Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde HDP’li Eşbaşkanlar Mehmet Ali Kahraman ve Narin Gezgör seçime az bir süre kala çalışmalarına devam etti. HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’un da katılımıyla ilçenin Gazi Mahallesi esnafını ziyaret eden HDP’liler,yoğun ilgi ile karşılaştı. Çalışmanın devamı adına esnafın çay ikramını bazı noktalarda kabul etmeyen HDP’liler, tek tek esnafın sorunlarını dinledi. Bakkal dükkanı işleten bir esnafın HDP’lilere “Memleketimizi kötü insanlardan kurtarın” çağrısına Erdoğmuş “İnşallah” cevabı verdi.
Berber dükkânında traş olan işitme ve konuşma engelli bir genç, HDP’lileri görünce heyecanla zafer işareti yaparak kendini ve rengini ifade etmeye çalıştı. Birçok esnaf ise HDP’lilere “Bizim oyumuz belli, bizden olmayana gidin” diyerek, 31 Mart’tın galibini gösterir görüntü sergiledi.
‘NAN DİYENLERİN EKMEĞİNE SON VERİLDİ’
Ziyaret edilen esnaflar arasındaki Arap ve Suriyeli olanlara Arapça selam veren Nimetullah Erdoğmuş, onlarla Arapça sohbet etti. HDP’li başkan ve vekille fotoğraf çektirmek için sıraya giren esnaflardan biri, “Ben çadır kentte çalışıyordum. Ancak orada ekmeğe “Nan” diyenlerin ekmeğine son verildi, işten çıkarıldı. Yani Kürt olanlar. Bu ırkçılığa son verin” dedi. Bunun üzerine HDP’li başkan Narin Gezgör, “Bu ırkçılık MHP-AKP’nin ortak eseridir. Bunu iyi anlamak lazım” diyerek AKP’nin ilçedeki politikalarına dikkat çekti.

İlçede bir yandan esnaf ziyareti devam ederken bir yandan da kadın toplantıları alındı. HDP’li Narin Gezgör Cumhuriyet Mahallesinde kadınlar ile bir araya geldi.
Kadın toplantısı öncesi HDP’nin broşürlerini heyecanla alan çocuklardan Ali, kapı kapı gezerek broşür dağıttı. “Bine darê lexin (Ağacın dibi çalın)” diyen Ali, mahallenin tüm kapılarını çaldı.
Toplantıda konuşan Gezgör, kadınlara projelerini anlatmadan önce DTK Eşbaşkanı ve aynı zamanda HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinin 132’inci gününde olduğunu ve artık kadınların buna sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Mahallelerde kreşlerin kurulacağını ve anadilde eğitim verileceğini, Jin Kart uygulaması ile kadınlara şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını, kadın parklarının kurulacağını, kadın ve gençlere özgün kooperatifler kurulacağını söyleyen Gezgör, kadınları birlikte yönetmeye davet etti.
HALFETİ
Halfeti ilçesinde eşbaşkan adayları Emel Çiftyürek ve Abdurrahman Çiftçi, Aftar (Kurugöl), Serice (Saluca) ve Zaxpir (Gülaçan) mahallelerinde halk ile bir araya gelip destek iistedi. Adayların yoğun ilgi gördüğü ziyaretlerde, adaylar yurttaşlar ile uzun süre çalan seçim müziği eşliğinde halaya durdu.
SİVEREK
Halkların Demokratik Partisi’nin Siverek Belediye Eşbaşkan Adayları Turan Tüysüz ve Emine Çetiner, Karakeçi bölgesindeki köyleri ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretlere yerine kayyum atanan Viranşehir Belediyesi Eşbaşkanı Emrullah Cin ve bölgenin kanaat önderleri Bekir Akıl, Ahmet Akıl’da katıldı. Seçim çalışmaları kapsamında Hêmo, Çiftçiler, Batı, Emek, Kutuca, Kuruçay ve Çolaklı mahalleleri ziyaret edildi. HDP heyeti, mahalle girişlerinde alkış ve zılgıtlarla karşılandı.
Halkla kısa sohbetler eden HDP Siverek Belediyesi Eşbaşkan adayları, burada sorunları dinledi. Siverek Viranşehir arasındaki yolun çok kötü ve dar olmasından yakınan yurttaşlar, yol sorununun halledilmesini istedi. Hükümetin politikalarını eleştiren yurttaşlar, seçimde AKP’ye ders vereceklerini söylediler. Karakeçi bölgesinde bazı alilerin AKP’den yana tutum almasını eleştiren yurttaşlar, aşiretlere rağmen HDP’nin oy patlaması yapacağını söylediler.
Mahalleliler, “Sizin bizim için çalışacağınızdan şüphemiz yok. Bu yüzden biz ikna olmuşuz, nefesinizi bizim için tüketmeyin. Biz burada hem oy vereceğiz, hem de oylarımıza sahip çıkıp belediyeyi alacağız” dediler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan