Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Türkiye Milli Günü kutlamaları Pekin’de başladı

Türkiye Milli Günü kutlamaları Pekin’de başladı

“Türkiye paviliyonumuz Pekin Expo’sunun gözdesi haline geldi”

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin 2019 Expo’su kapsamındaki “Türkiye Milli Günü” kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretinin hemen ardından Büyükelçi Önen ve Ticaret Bakanımız Pekcan ile Pekin’de başladı. Çin Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Ülkemizin 7 bölgesinin tanıtıldığı ve Türk mutfağından lezzetlerin Çinli ziyaretçiler ile buluşturulduğu Türkiye paviliyonumuz Pekin Expo’sunun gözdesi haline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Türkiye’ye döndü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, MİT Başkanı Hakan Fidan, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da “TC-TUR” uçağıyla Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’den ayrıldı. Türkiye’ye hareket etmek üzere Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı’na gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li ile diğer yetkililer uğurladı.

Türkiye Milli Günü, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla başladı
EXPO 2019 Pekin’de, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Tanıtım Gurubunun katkılarıyla “Geleceği Yeşil ile Kucakla” temasıyla düzenlenen Türkiye Milli Günü etkinliklerinin açılışı Bakan Pekcan, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ve EXPO 2019 Pekin Genel Müdürü Feng Yaoxiang’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye paviliyonumuz Pekin Expo’sunun gözdesi haline geldi
Pekin 2019 Expo’su kapsamındaki Türkiye Milli Günü kutlamalarının açılışında bir konuşan Çin Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Bilindiği üzere, 29 Nisan – 07 Ekim 2019 tarihleri arasında ‘Yeşil Yaşa, Daha İyi Yaşa’ teması ile Pekin/Çin Halk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmekte olan ‘Expo 2019 Pekin’e ülkemizin katılımına ilişkin koordinasyon görevi T.C.Ticaret Bakanlığımızca yürütülmektedir” hatırlatmasında bulunarak, “02 Temmuz 2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Pekin’e gerçekleştirdiği ziyaretin hemen akabinde 03 Temmuz 2019 Çarşamba günü Pekin Expo alanı Türkiye Paviliyonunda Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla başlayan ve gün boyu devam eden Türkiye Milli Günü programımızla, Türkiye paviliyonumuz Pekin Expo’sunun gözdesi haline geldi” dedi.

Büyük Türkiye, büyük lideriyle yola devam ediyor
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Türkiye Milli Günü kutlamalarının açılışını Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile birlikte bugün gerçekleştirdik. Ülkemizin 7 bölgesini tanıttığımız ve Türk mutfağından lezzetleri Çinli ziyaretçiler ile buluşturduğumuz Türkiye paviliyonumuz Pekin Expo’sunun gözdesi haline geldi. Milli Günümüzün Sayın Cumhurbaşkanımızın dün gerçekleştirdikleri Pekin ziyaretinin hemen akabinde düzenleniyor olması da hepimiz için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Bu ziyaret, Büyükelçiliğimizin bir buçuk yılı aşkın süredir Çin’le ilişkileri geliştirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar üzerinde bir çarpan etkisi yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyareti kapsamında yeni işbirlikleri, ticari alanda yeni anlaşmalar ve turizmin karşılıklı geliştirilmesi konuları görüşüldü. İlerleyen zamanlarda güzel gelişmeleri duyuracağız inşaallah. Büyük Türkiye, büyük lideriyle yola devam ediyor” diye konuştu.

Olumlu ivmeyi sürdürme niyetindeyiz
Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turist sayısının geçen yıl bir önceki yıla göre % 60 artarak 400 bine ulaşmasının adeta turizmde yeni bir safhaya geçildiğini, hedeflerinin 1 milyon Çinli turist olduğunu, bunu da karşılıklı uçuş seferlerini artırarak gelecek yıllarda mümkün kılmayı amaçladıklarını, ayrıca yatırım ekonomi ve ticaret alanlarındaki olumlu ivmeyi sürdürme niyetinde olduklarını, tarım ürünlerinin de Çin’e giriş yapmaya başladığını söyledi.

EXPO’lara katılımı oldukça önemsiyoruz
Açılışta konuşan ve Türk tarihinde ilk defa 1851 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde ‘EXPO’ya katılım sağlandığını, Türkiye’nin güçlü geçmişini ve kadim kültürünü uluslararası alanda temsil etmeye ve tüm dünyayla paylaşmaya çok önem verdiklerini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, EXPO 2019 Pekin’in, Çin pazarına girişte büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, “Bundan sonraki yıllarda bizim için ‘Çin’den ne alabilirim’ yerine, ‘Çin’e ne satabilirim’ dönemi başladı. Çin almak için uzak değilse satmak için de uzak değil. Bu anlayış çerçevesinde EXPO’lara katılımı oldukça önemsiyoruz. Bakanlık olarak bu organizasyonları ülkenin tanıtımının yanı sıra Türkiye markasının ve Türk ürünlerinin tanıtımı için önemli bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Expo 2019 Pekin’e daha da güçlü bir katılım gösterdik
Bakan Pekcan, Expo 2019 Pekin’e daha da güçlü bir katılım gösterdiklerine dikkat çekerek, bu yıl 7 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek olan organizasyona 2 bin 400 metrekarelik bir alanla ve en büyük pavilliyonlardan biriyle katılım sağladıklarını, Türkiye Milli günü etkinlik alanında 7 coğrafi bölgeyi temsil eden sembolik binalara ve özel yapılara yer verdiklerini, Türkiye’nin kültürüne, ihracatına, turizmine, ekonomisine katkı sunmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye paviliyonunun bütün misafirlerden oldukça fazla ilgi gördüğünü, EXPO idaresinin de pavillionu beğenerek kalıcı hale gelmesini talep ettiklerini, kendilerinin de bunu memnuniyetle kabul ettiğini belirten Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, bu sayede Türkiye pavyonunun, iki ülke arasındaki dostluğun ve iş birliğinin sembolü ve ilişkilere katkı sağlayacak bir anıt olarak kalacağını belirtti.

Çin’e ne satabilirim dönemi başladı, üretim gücümüzü tanıtma fırsatı bulduk
EXPO 2019 Pekin’in, Çin’e yönelik pazara giriş faaliyetlerine de büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, konuşmasına şöyle devam etti;
“Çin denilince aklımıza hep satın almak, hep ithalat geliyor. Nitekim Çin ile 18 milyar dolar ticaret açığı veriyoruz. Bundan sonraki yıllarda bizim için ‘Çin’den ne alabilirim’ yerine, ‘Çin’e ne satabilirim’ dönemi başladı. EXPO alanı aynı zamanda Çinli müşterilerle doğrudan diyalog kurabileceğiniz bir fırsat sunuyor. Çin almak için uzak değilse, satmak için de uzak değil. Bunun için sabırlı ve istikrarlı olmalı, uluslararası fuarlara, EXPO’lara katılım sağlamalıyız. Ticaret Bakanlığı olarak iş dünyasına her türlü desteği vermeye ve açabileceğimiz her kapıyı sonuna kadar zorlamaya hazırız. Nitekim bu sene 88.’si düzenlenecek İzmir Enternasyonel Fuarı’na Çin partner ülke olarak katılacak ve iş dünyasıyla beraber güçlü katılım sağlayacak. Çeşitli iş etkinlikleri ve iş forumları düzenleyeceğiz. Bu konuda dün Çin Ticaret Bakanı ile de teyitleştik. İnşallah geniş katılımlı toplantılar düzenlemeyi, hem ihracatı hem de karşılıklı ticaret hacmini ve yatırımları artırıcı yönde çalışmalar yapmayı planlıyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan