Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Mısır Ve Pamuğun Toplama Ücretleri Belirlendi

Mısır Ve Pamuğun Toplama Ücretleri Belirlendi

(Ruha Haber Ajansı RHA)-Şanlıurfa’da, 2019 yılı hasat dönemi için mısır ile pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri belirlendi.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, pamuğun makineli hasat ücretini, il sınırları içerisinde nakliye dahil dönüm başına balyasız makineyle tutarını 145 TL, balyalı makineyle ise 200 TL olarak belirledi. Pamuğun elle hasat ücreti ise kilogram başına ve pamuğun randımanına göre değişirken, kilogram başına 39-40 randıman 58 kuruş, 37-38 randıman 55 kuruş, 35-36 randıman 50 kuruş olacak. Mısır biçim ücreti ise, dönüm başına çırçırlı 30, çırçırsız da 29 TL olarak açıklandı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, kurul kararının tüm çiftçilere ve tarım işçilerine  hayırlı olmasını dileyerek, “Şanlıurfa Ziraat Odaları olarak İl Koordinasyon Kurulu toplantımızda pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Şanlıurfa’mıza ve çiftçimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan