Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Emin Önen’den 10 Kasım mesajı;

Emin Önen’den 10 Kasım mesajı;

 

“2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz”

 

 

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Atatürk’ün ölümünün 81. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Önen mesajında, Atatürk’ün temennisi olan ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma fikrini gerçekleştirme gayretlerini sürdürdüklerini, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşerek 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi söyledi.

 

 

‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesiyle birleşerek hedeflerimize ilerliyoruz

Türkiye’nin ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen mesajında; “Ülkemizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; Atatürk’ün kendi deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkarmakla mümkün olacaktır” diyerek, “10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 81. yıldönümünde bir kere daha şükranla anıyoruz. 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değildir. Aksine ülkemizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 1919’da başlayıp 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Bizlerde, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşerek 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlememizi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; İstiklal mücadelemize önderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakârlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal, istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır” dedi.

 

 

Şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz

Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır. Bu düşüncelerle, vefatının 81. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz.”

 

 

Tüm vatandaşlarımızla birlikte anıyoruz

ÇHC Pekin Büyükelçiliğimizden yapılan duyuruda; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde, Büyükelçiliğimizde 10 Kasım 2019 Pazar günü saat 09.05’te gerçekleştirilecek anma töreniyle yad edilecektir. Söz konusu anma programına tüm vatandaşlarımız davetlidir. Katılmayı arzu eden vatandaşlarımızın en geç 07 Kasım 2019 tarihine kadar embassy.beijing@mfa.gov.tr adresine isim, soyisim, telefon ve kimlik numaralarını bildirmeleri rica olunur. Saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verilmiş ve vatandaşlarımız davet edilmişti.

 

 

Dini, milli ve özel günleri, Türk vatandaşlarımızla birlikte kutlamayı adet haline getirdik

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, göreve geldiği günden bu yana her alanda iki ülke işbirliğini sağlamak, geliştirmek gayreti içinde olurken, dini ve milli günler ile özel günleri de dikkate alarak özellikle Çin’de yaşayan Türk vatandaşlarımızla birlikte kutlamayı adet haline getirmeyi amaçladığını, bu vesileyle de vatandaşlarımızın istek, arzu ve önerileri varsa onları da öğrenme fırsatı bulurken, memleket hasretini de gidermeye çalıştıklarını, hoşsohbet güzel bir zaman geçirmeye çalıştıklarını belirterek, 10 Kasım Pazar günü de yine Türk vatandaşlarımızla birlikte Atatürk’ü saygıyla anmayı planladıklarını ve gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan