Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’da ‘Organ ve Beden Bağışı: Bir Beden Kaç Hayat?’ Paneli Düzenlendi

Urfa’da ‘Organ ve Beden Bağışı: Bir Beden Kaç Hayat?’ Paneli Düzenlendi

Urfa’da ‘Organ ve Beden Bağışı: Bir Beden Kaç Hayat?’ Paneli Düzenlendi
Harran Tıp Öğrencileri Birliği tarafından organize edilen ‘Organ ve Beden Bağışı’ paneli Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Panele birçok öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Panelin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz “Organ bağışının önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası ‘Organ Bağışı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ülkemizde 28 bin hasta organ nakli bekliyor. Organ ve doku nakli, insan hayatını kurtarmayı hedefleyen tıbbi bir tedavi yöntemidir. Birçok hastalığın organ ve doku naklinden başka bir tedavisi yoktur, hastaların kurtarılması organ nakli yapılmasına bağlıdır. Organ bağışındaki yetersizlik nedeniyle organ bekleyen birçok insan hastanelerde uygun organ beklerken yaşamını yitirmektedirler. Organ bağışının artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesidir. Bu konuda eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir. Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayat demektir. Organ bağışı toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya en güzel örnektir” dedi.
Açış konuşmasından sonra Dr. Öğr. Üyesi Dursun Çadırcı’nın operatörlüğünde panele geçildi. Panelde Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu ‘Ölüm ve Beyin Ölümü’; Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ‘Organ ve Beden Bağışı’; İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Çiğdem ‘Dini Açıdan Organ ve Beden Bağışı’, Tıp Fakültesi Dönem 3 Öğrencisi Zilan Güz ‘Öğrenci Gözü ile Kadavranın Tıp Eğitimindeki Önemi’ konulu konuşmalarını yaptıktan sonra panelistlere yöneltilen sorularla etkinlik devam etti. Panel Prof. Dr. Mustafa Deniz’in panelistlere teşekkür belgelerini vermesi ile sona erdi.
Panelin ardından ‘Organ Bağışçısına Teşekkür Mektubu’ yarışmasının birincisi Zeynep Roza Aydın ve ‘Kadavraya Mektup’ yarışmasının birincisi Güzide İdkin’e Dr. Öğr. Üyesi Dursun Çadırcı ile Harran Tıp Öğrenci Birliği Kulüp Danışmanı Arş. Gör. Serdar Babacan tarafından plaket verildi.
Harran Tıp Öğrenci Birliği Kulüp Danışmanı Arş. Gör. Serdar Babacan, panelin düzenlenmesinde katkıları bulunan Harran TÖB Kulüp Başkan Yardımcısı Taha Can Uskun, Tıp Eğitimi Direktörü Ahmet Burak Eski, Kapasite Gelişimi Direktörü Abdurrahman Yılmaz, Sanat, Kültür ve Spor Koordinatörü Mustafa Balat’ı da sahneye davet ederek emeği geçen tüm kulüp üyeleri adına teşekkür etti

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan