Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa’da kurallara uyulmayınca koronavirüs ‘pik’ yaptı

Urfa’da kurallara uyulmayınca koronavirüs ‘pik’ yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam açıkladığı, vaka sayısının son 3 günde en çok arttığı iller arasındaki Şanlıurfa’da vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması endişelendiriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam açıkladığı, vaka sayısının son 3 günde en çok arttığı iller arasındaki Şanlıurfa’da vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması endişelendiriyor.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İyileşen sayımız vaka sayısından 238 fazla. 1 Haziran’dan bugüne Kovid-19 sebebiyle kaybettiğimiz 1043 hasta içinde 65 yaşından küçük olanların sayısı 136. Son 3 gün vaka sayısı en çok artan iller; Ankara, Konya, Şanlıurfa, Batman, Adana, Kayseri, Erzurum” ifadelerine yer verdi.

 

BAZILARI UYUYOR, BAZILARI UYMUYOR

Bazı vatandaşlar maskesini takıp kurallara kısmen uyarken, çoğu vatandaş ise maskesini ya çenesinin altına indirerek ya da hiç takmayarak geziyor. Bu görüntüler virüsün yayılma hızının neden arttığını gözler önüne sererken endişe uyandırdı.

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Türkiye’de korona virüs vakalarının artış gösterdiği iller arasında olan Şanlıurfa’da ekipler, sosyal mesafe kuralına uymayıp maske takmayanlara cezai işlem uyguluyor. Cadde ve sokaklarda denetimlerini arttıran ekipler, sosyal mesafe kuralına uymayan, maske takmayan ya da maskelerini çenelerinin altına çekenlere ceza yağdırdı.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan