Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Urfa’nın o ihtiyacı Sayıştay raporuna yansıdı!
Urfa’nın o ihtiyacı Sayıştay raporuna yansıdı!

Urfa’nın o ihtiyacı Sayıştay raporuna yansıdı!

(RHA AJANS/RHA) – Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 denetim raporunda mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke genelinde öğretmen açığı sorununun çözüme kavuşturulamadığı belirtildi. Şanlıurfa’daki öğretmen ihtiyacı Sayıştay raporuna da yansıdı.
Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 denetim raporunda mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke genelinde öğretmen açığı sorununun çözüme kavuşturulamadığı belirtildi. Raporda Türkiye genelinde birçok ilde öğretmen açığı da gündeme geldi.
KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANILAMADIĞI KANAATİNE VARILDI
Sayıştay denetçileri hazırladıkları raporda, “Mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke geneli ve iller açısından birçok dengesizlikler bulunduğu ve bu dengesizliklerin süreklilik kazandığı, planlamadaki zafiyetler nedeniyle bir yandan öğretmen açığı sorunu çözüme kavuşturulamaz iken bir yandan da kısıtlı olan mevcut yetişmiş insan kaynağının ve buna bağlı olarak mali kaynakların verimli kullanılamadığı görülmüştür” ifadelerine yer verdi.
 
ŞANLIURFA İKİNCİ SIRADA YER ALDI
En çok öğretmen açığı bulunan iller sıralamasında İstanbul, 31 bin 33 öğretmen ihtiyacı ile ilk sırada yer aldı. İstanbul'u ise 6 bin 312 öğretmen açığıyla Şanlıurfa takip etti. Raporda Şanlıurfa’da net öğretmen ihtiyacının ise 4 bin 945 olduğu belirtildi.
İşte öğretmen ihtiyacının en çok olduğu iller:
İstanbul: 31 bin 33
Şanlıurfa: 6 bin 312
Bursa: 5 bin 609
Gaziantep: 4 bin 395
Hatay: 3 bin 16
Kocaeli: 3 bin 134 
Kahramanmaraş: 2 bin 265
Van: 2 bin 745
Antalya: 3 bin 89
 
Diyarbakır: 2 bin 265
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan