Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Şanlıurfa’da yapılacak olan şehir hastanesi için toplantı yapıldı
Şanlıurfa’da yapılacak olan şehir hastanesi için toplantı yapıldı

Şanlıurfa’da yapılacak olan şehir hastanesi için toplantı yapıldı

(RHA AJANS/RHA) – Sağlık Bakanlığı'nda kentte yapılacak olan şehir hastanesi toplantısı gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı'nda Şanlıurfa Şehir Hastanesi toplantısı gerçekleştirildi.
1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin proje, tadilat, revizyon ve tüm tıbbi hizmet alanlarının düzenlenmesi ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Ahmet Kara, Destek Hizmetleri Başkanı Halil Beyazkendir, Sağlık Bakanlığı'na bağlı genel müdürlüklerin yöneticileri ve daire başkanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. 
İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi:
''Toplantıda ilimiz için büyük önem arz eden özellikli tıbbi hizmetler başta olmak üzere acil servis, yataklı servisler, yoğun bakımlar, ameliyathane hizmetleri ve görüntüleme hizmetlerinin planlanması noktasında ilimizin önümüzdeki yıllardaki ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak hazırlamış olduğumuz planları bakanlığımız yöneticilerine sunup fikirlerimizi beyan ettik.Yapılmasını istediğimiz değişikliklerle beraber yeniden revize edilecek olan projenin hazırlanması ile en kısa zamanda ihale sürecine geçilecek olup Şehir Hastanemizin inşaatına başlanacaktır. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.''
24 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle temeli atılmasına rağmen 1700 Yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin yapımı bir türlü hayata geçirilememişti.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 12 Kasım 2019 günü yaptığı açıklamada, Şehir Hastanelerinin tartışmalara neden olan Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli yerine “genel bütçe kaynaklarıyla” yapılacağını duyurmuştu. Bilindiği gibi Şehir Hastanelerine yüzde 70 hasta garantisi verildiği için KÖİ modeli eleştiri konusu oluyordu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan