Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Eğitimde fırsat eşitliği ücretsiz sınavla başlıyor! Urfa’da da yapılacak
Eğitimde fırsat eşitliği ücretsiz sınavla başlıyor! Urfa'da da yapılacak

Eğitimde fırsat eşitliği ücretsiz sınavla başlıyor! Urfa’da da yapılacak

(RHA AJANS/RHA) – Anne ve/veya babasını kaybetmiş, maddi durumu elverişsiz öğrencilere 8 yıl boyunca tam burslu, nitelikli eğitim imkanı sunan Darüşşafaka'ya giriş sınavı için başvurular başladı. Sınavın yapılacağı illerden birisi de Şanlıurfa olacak.
Anne ve/veya babasını kaybetmiş, maddi durumu elverişsiz öğrencilere 8 yıl boyunca tam burslu, nitelikli eğitim imkanı sunan Darüşşafaka'ya giriş sınavı için başvurular başladı. 
Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak 1863 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, gelecek yıl okula başlayacak yeni öğrencileri için sınav başvuru sürecinin başladığını açıkladı.
Tamamen ücretsiz olan sınav için takvim ve detaylar da netleşti. Söz konusu sınav, 30 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10: 00'da Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 28 il merkezinde gerçekleşecek. 
Sınav; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da yapılacak.
Sınava Türkiye'nin her ilinden başvuru kabul edilecek; söz konusu 28 il dışından sınava katılacak, maddi durumu elverişsiz öğrenci ve velilerinin en yakın sınav merkezine gelmek için yapacakları ulaşım masrafına ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından destek verilecek.
Sınav için başvurular 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan