Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Rakamlar açıklandı: Yine konu eğitim, yine Urfa sonlarda!
Rakamlar açıklandı: Yine konu eğitim, yine Urfa sonlarda!

Rakamlar açıklandı: Yine konu eğitim, yine Urfa sonlarda!

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa eğitim seviyesi ile her zaman son sıralarda kendisine yer bulsa da bu seferde durum farklı olmadı. Türkiye’de illerde yüksekokul veya fakülte mezunları sayıları açıklanırken. Nüfusu 2 milyonu geçen, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentinde yüksekokul veya fakülte mezunu sayısı 115 bin 990 olarak açıklandı.
Drdatastats, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak 2019 yılı illere göre Türkiye’de yüksekokul veya fakülte mezunları sayısını açıkladı.
Açıklanan verilere bakıldığında 2019 yılı itibariyle Türkiye’de 10 milyon 257 bin 791 yüksekokul veya fakülte mezunu bulunuyor. En çok yüksekokul veya fakülte mezununun bulunduğu il ise 2 milyon 294 bin 398 kişi İstanbul oldu.
Şanlıurfa eğitim seviyesi ile her zaman son sıralarda kendisine yer bulsa da bu seferde durum farklı olmadı. Türkiye’nin en büyük 8’nci kenti olan, nüfusu 2 milyonu geçen ve ülkenin en genç nüfusuna sahip olan kenti olma konumunda olan Şanlıurfa’da ise yüksekokul veya fakülte mezunu sayısı 115 bin 990 olarak açıklandı.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan