Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ömer Dodanlı yazdı: Kriz masası için daha kaç kişinin ölmesi gerek?
Ömer Dodanlı yazdı: Kriz masası için daha kaç kişinin ölmesi gerek?

Ömer Dodanlı yazdı: Kriz masası için daha kaç kişinin ölmesi gerek?

Şanlıurfa her zaman tarihi ve güzellikleriyle gündeme gelmiş ve birçok kesimin ilgisini hep çekmiştir.
Ancak şu sıralar bilindiği gibi Şanlıurfa tarihi ve güzellikleri ile değil intiharları ve incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden çıkan arazi kavgaları işe gündeme geliyor.
Bir bakıyorsunuz bir kadın intihar etmiş, bir bakıyorsunuz filinta gibi gençler canına kıymış. Peki yitip giden bu canlar için şu ana kadar neler yapıldı?
Sözde Şanlıurfa sorunları için bir araya gelen tabela STK’larına birkaç söz söylemek istiyorum. Çünkü Şanlıurfa’da elinizi sallasanız STK’ya, diğer elinizi sallasanız STK başkanına denk geliyor. Ama öyle tabela asmakla, bir araya gelip istişare etmekle Şanlıurfa’nın sorunları çözülmez, çözülmedi ve çözülmeyecek de.
Gelelim diğer konuya!
Bugüne kadar kentimizde yaşanan ölümlü kavgalarla ilgili bir araştırma yapılsa kavga sebeplerinin "incir çekirdeğini doldurmayan önemsiz meseleler" olduğu pekâlâ görülecektir.
Sivil toplum kuruluşları, kentin ileri gelenleri ve kanaat önderleri de bu konuda inisiyatif alarak hiçbir karşılık beklemeden sorunun çözümüne katkı sunmalıdır.
Artık bir parça toprak için canlarımızı toprağa vermek istemiyoruz.
Kentte her gün insanlar canına kıyıp intihar ederken, incir çekirdeğine doldurmayan sebepler için birbirilerini öldürürken neden hala bir kriz masası kurulmadı.
Neden Valilik, belediyeler, dernekler ve STK’lar bu olayların üzerinde durmadı.
Şimdi hepinize soruyoruz?
Kriz masası için daha kaç kişinin ölmesi gerek?
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan