Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / E-ticarette “tedarikçiden kullanıcıya” modeli yaygınlaşıyor

E-ticarette “tedarikçiden kullanıcıya” modeli yaygınlaşıyor

Girişimcilerin çok küçük sermayelerle e-ticarete girmesine olanak tanıyan, depolama, lojistik ve sipariş yönetimi gibi ayrıntıları tedarikçiye devreden stoksuz satış modeli, son yılların en popüler e-ticaret modellerinden biri oldu. Allied Market Research tarafından yürütülen araştırmada, dropshipping olarak da bilinen ve 2021’de 155,6 milyar dolar büyüklüğe sahip olan pazarın her yıl ortalama %27 bileşik büyümeyle 2031’de 1,6 trilyon dolara ulaşacağı tahmin edildi. Öte yandan Google’ın arama hacimlerindeki değişimleri ölçen Trends servisinin verileri, Türkiye’de dropshipping kavramının arama hacminin son 5 yılın en yüksek seviyelerinde olduğunu gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan biggamz Kurucusu Hasan Can Çap, “Stoksuz satış, yurt dışındaki ürünleri tüm operasyonel süreçleri tedarikçinin üstlendiği bir yöntemle başka ülkelere ulaştırmak isteyen girişimciler için oldukça ideal ve popüler bir model. Yine de doğru ürünü seçmek, doğru pazaryerinde stoksuz satışa başlamak önem arz ediyor. biggamz olarak bu süreçleri biz yönetiyoruz” dedi.

“Düşük yatırım gereksinimi stoksuz satışa talebi artırıyor”

Stoksuz e-ticarette girişimcilerin envanter, lojistik, stok yönetimi, satış karşılama gibi süreçlerle ilgilenmesi gerekmiyor. Dropshipping, örneğin Amazon’un ABD’deki mağazasında sattığı bir ürünü, üzerine kar payı da ekleyerek Kanada’daki mağazasında yeniden satmayı tanımlıyor. Bu modelin satıcılara geniş bir ürün portföyü sunabilmeleri yönünde avantaj sağladığını belirten Hasan Can Çap, “Ayrıca depo, lojistik, nakliye, üretim gibi alanlarda yatırıma ihtiyaç duyulmuyor. Dropshipping, halihazırda var olan, üretilen ve bir pazarda sunulan bir ürünün, başka bir pazarda kâr payıyla, doğrudan tedarikçiden tüketiciye ulaştırılması anlamına geliyor. biggamz olarak Amazon’da yürütülen stoksuz e-ticaret süreçlerinde edindiğimiz bilgi ve deneyimi başka bir iş modeline dönüştürüyoruz ve yalnızca sermayeyle bu işe girmek isteyen girişimciler için ek bir kazanç modeli sunuyoruz. Ürünler, siparişler, nakliye süreci, hesap sağlığı gibi tüm başlıkları biz kontrol ediyor, müşteriye raporluyoruz. Başlangıç sermayesiyle bu modele dahil olan girişimciler, saat farkını da hesaba kattığımızda, tabiri caizse uyurken dahi gelir elde edebiliyor” diye konuştu.

“Herkes stoksuz ticaretten bilgi veya deneyimi olmadan da yararlanabiliyor”

Stoksuz e-ticareti bir anlamda yönetilen bir servise dönüştürdüklerini vurgulayan biggamz Kurucusu Hasan Can Çap, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Küresel e-ticaret büyümesini de destekleyen stoksuz satışı herkesin, herhangi bir bilgi veya deneyimi olmadan yararlanabileceği bir hizmet olarak sunuyoruz. 55 bin TL hizmet ücreti ödeyen herkes, biggamz ağına katılabiliyor. İlk 3 ay komisyon vermediği gibi, satışlardan elde edilen kar üzerinden komisyon kesintisi yapılıyor ve kalan tutar girişim sahibine ulaştırılıyor. Ayrıca referans modeliyle sisteme yakınlarını dahil eden girişimciler de kişi başına ödenen komisyondan yararlanabiliyor.”

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan