Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Türkiye’den Novavera, ‘Dünyanın en iyi zeytinyağı üreticileri’ arasında

Türkiye’den Novavera, ‘Dünyanın en iyi zeytinyağı üreticileri’ arasında

Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen en prestijli natürel sızma zeytinyağı kalite yarışmalarına katılan üreticileri, bu yarışmalardan aldığı ödüllerin toplamlarına göre sıralayan ‘EVOO World Ranking’ 2022 yılı sonuçları açıklandı. 2022 sıralamasında Nova Vera, 14 yarışmada aldığı 74 ödülle dünyanın en iyi zeytinyağı üreticileri listesinde dördüncü sıraya yerleşerek Türkiye’nin ‘en iyi üreticisi’ seçildi. Ayrıca Nova Vera yamalak sarısı zeytinyağı 720 puan ile Türkiye’nin ‘en iyi zeytinyağı’ oldu.

Dünyanın en iyi zeytinyağı üreticilerini listeleyen sıralamada 2022 yılında önemli bir başarıya imza atıldı. 42 ülkeden toplamda 16 bin zeytinyağının değerlendirildiği sıralamada Türkiye’den 81 zeytinyağı ilk 200 arasına girmeye hak kazandı ve Türkiye 685 ödül ile 4’üncü sıraya yükseldi.

2022 yılı EVO0 Dünya Sıralaması’nda da Türkiye’yi başarıyla temsil etmekten büyük bir gurur duyduklarını belirten Nova Vera Kurucusu Bahar Alan “Cumhuriyetin 100’üncü yılında güzel ülkemiz Türkiye’ye bu başarıyı getirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tablo, Nova Vera’nın bugüne dek gösterdiği özenli, titiz, kaliteden taviz vermeyen çalışmalarının en büyük ödülüdür. Bir Türk zeytinyağı üreticisi olarak, ülkemizi uluslararası arenada her yıl biraz daha üst sıralara taşımaktan ve başarıyla temsil etmekten dolayı mutluyuz; bu sıralamada yer alarak, zeytin çeşitlerimizin ve zeytinyağlarımızın adını dünyaya duyuran diğer tüm üretici dostlarımızı da tebrik ediyoruz” dedi.

“Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Türkiye’de güzel zeytin çeşitlerin bulunduğunu ve zeytinlerimizin iyi işlendiğinde çok güzel zeytinyağları üretilebildiğini dünyaya gösterebilmenin yolunun bu yarışmalardan geçtiğini ifade eden Alan, “Bu tür başarılar aslında, ülke olarak da dünyada kaliteli zeytinyağları ligine girebilmemiz açısından önem taşıyor. Nova Vera olarak farklı yerel çeşitlerimizin tüm dünyada bilinirliğini sağladık. Türk zeytinyağını dünyada hak ettiği noktaya taşımak ve sağlık bileşenleri en yüksek düzeyde zeytinyağı üretebilmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya ve her zaman olduğu gibi niceliğe değil sürdürülebilir yöntemlerle sağlık bileşenleri yüksek ürünler üretmeye odaklanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan