Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Bakan Yerlikaya: 31 Mart seçimlerinde toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi

Bakan Yerlikaya: 31 Mart seçimlerinde toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi

Bakan Yerlikaya’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İllerimizde GAMER bünyesinde vali yardımcısı başkanlığında ve valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan İl Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu. İl valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve diğer ilgili birim yetkilileri amirlerinin katılımıyla Seçim Güvenliği Toplantıları düzenledik.

Toplantılarda gerçekleştirilen risk analizleri doğrultusunda İl Seçim Güvenlik Planları hazırlandı. Bu çalışmalara ilave olarak 81 ilimizin valileriyle seçim güvenliğine yönelik VKS toplantıları düzenledik.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yetkilileriyle değerlendirme toplantıları yaptık. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla siber güvenliği konusunda toplantılar yapıldı ve alınması gereken tedbirler belirlendi.

MİT Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla da şubat ayı sonundan itibaren her hafta Seçin Güvenliği Koordinasyon Toplantıları düzenlendi.

Bugü ne kadar ülke olarak gerçekleştirdiğimiz tüm genel ve yerel seçimlerden hamd olsun demokrasimizi taçlandırarak çıktık. Biliyorsunuz geçen yıl iki büyük seçimi tecrübe ettik.

85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıyabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle hukuk devleti sınırları içerisinde A’dan Z’ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.

31 Mart Mahalli Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 54 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi.

İnanıyorum ki 81 ilimizin tamamında her şehrimizde, her sokakta içişleri ailemizle inşallah huzur ve güven içerisinde bir seçim ortamı yaşayacağız. 31 Mart Mahalli Seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

CHP’li Karadağ, ücretli öğretmenlere kadro istedi

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, ücretli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle eşit haklara sahip olması gerektiğine dikkat çekerek, “Ücretli öğretmenlik uygulaması anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Kadro düzenlemeleri acilen yapılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan