Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Öğrenciler arazide hünerlerini gösteriyor

Öğrenciler arazide hünerlerini gösteriyor

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’da Harran üniversitesi ziraat fakültesi dekanlığı tarafından kiralama yöntemi ile öğrencilere arazi tahsis edildi.

Harran Üniversitesi osmanbey yerleşkesinde bulunan arazilerin değerlendirilmesi ve öğrenicilerin pratik uygulama ile mühendisliği daha iyi öğrenmeleri amacıyla Ziraat Fakültesi tarafından başlatılan proje kapsamında 50 öğrenciye 1’er dekar arazi dağıtıldı.

Kiralama yöntemi ile verilen arazilerde ürün destinasyonunu geliştirmek isteyen öğrenciler, bereket duasının okunmasının ardından tarlada tohum ekimi yaptı.

ÖĞRENCİLER KREDİ ÇEKME İMKANINI ELDE EDECEK

Öğrencilere tahsis edilen tarlalarda mısır, soya, susam, kavun, karpuz, sarımsak ekimi yapılacak. Hasat zamanı öğrenciler tarafından toplanan ürünler üniversitenin yaşam merkezi pazarında satışa sunulacak. Ayrıca 4 yıllık fakültede okuyan ve tarla sahibi olan öğrenciler, tarım kredi kooperatiflerinden kredi çekme imkânına kavuşacak.

GÜNDOĞAN: ‘ÖĞRENCİLERİMİZİN MÜTEŞEBBİS OLMALARINI SAĞLAYACAĞIZ’

Öğrencilerin pratikte kendilerini geliştirmeleri amacıyla kiralama yöntemi ile öğrencilere arazi tahsis ettiklerini ifade eden Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, “Öğrencilerimize 50 dekarlık bir alan tahsis ettik. Her bir öğrencimiz için 1 dekar arazi tahsis edildi. Tohum ekiminden hasadına kadar bütün uygulamaları kendileri yapacak. Öğrencilerimiz öncelikle teorik bilgilerini pratik hale getirecekler ve bütçelemeyi öğrenecekler. Burada mısır, soya, susam, kavun, karpuz, hıyar, kabak gibi ikinci ürünlerin çekirdeklerini ektik. Bu uygulamayı 3’üncü sınıf öğrencileriyle başlattık ve bu yıl kayıt esnasında öğrencilerimize kiralama karşılığında arazi ve öğrencilerimizin müteşebbis olmalarını sağlayacağız.” dedi.

FATMA KESKİNBICAK, 1 DEKARLIK ALANDA 350 KİLO REKOLTE BEKLİYOR

Ziraat fakültesi 2’nci Sınıf Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrencisi Fatma Keskinbıcak ise bu yıl kendisine tahsis edilen 1 dekarlık arazide sarımsak üretimi yaptı. Bölgede sarımsak üretiminin yaygın olmadığını ve bu nedenle sarımsak fiyatının yüksek olmasından dolayı sarımsak ekimine karar verdiğini anlatan keskinbıcak, 1 dekarlık alanda 350 kilo rekolte beklediğini belirtti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan