Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ekinler kurumaya başladı; çiftçiler Müdürlüğe yürüdü

Ekinler kurumaya başladı; çiftçiler Müdürlüğe yürüdü

(ŞANLIURFA-RHA) Akçakale ilçesinde çiftçiler, tarlalarına suyun verilmediği gerekçesiyle DSİ 15. Bölge Müdürlüğü’ne yürüyerek isyan etti. Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi kapsamında olan LY20 çiftçileri burada yetkililere sorunlarını bildirmesine rağmen hiçbir gelişme sağlanmadı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde LY20 çiftçileri, suyun köylere verilmemesi sonucu ekinlerin kuruduğunu iddia ederek DSİ 15. Bölge Müdürlüğü’ne yürüdü. 22 köyün susuz kaldığını ifade eden çiftçiler, geçen yıl da aynı durum ile karşılaştıklarını, bunun sonucunda ekinlerin kuruduğunu ancak bu yıl da suyun verilmemesi sonucu aynı durum ile karşılaşacaklarını söyledi.

SALONDA TARTIŞMA ÇIKTI

Görev alanının 21 bin 342 kilometrekare ile Şanlıurfa ili ile Mardin ilinin bir bölümünü (GAP-Mardin-Ceylanpınar Ovaları) kapsayan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü’ne şikayetlerini dile getirmek için gelen çiftçiler, herhangi bir sonuç alamadan geri döndü. DSİ 15. Bölge Müdürü ile görüştüklerini öne süren LY20 çiftçileri, görüşme salonunda tartışmaların yaşandığını ancak çözüm konusunda herhangi bir gelişmenin sağlanmadığını ifade etti.

‘GİDİP ADAM MI ÖLDÜRELİM!’

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü önünde çiftçiler adına sorunlarını dile getiren Ömer Koçyiğit, “Bir LY20 çiftçileri olarak tam iki yıldır köyümüze su akmıyor. Daha önce boruların patladığını bahane ediyorlardı ama şu anda patlak bir yer yok. Devlet Su İşleri Müdürlüğü burada görevini yapmıyor. Gidin kavga edin diyorlar. Suyu öyle getirin diyorlar. Herkes kendi adaletini sağlayamaz. Toplam bu alanda 22 köy bulunuyor. Buradaki müdürler uyuyorlar, görevlerini yapmıyorlar. Gidin suyunu siz getirin diyorlar. Gidip adam mı öldürelim!” dedi.

‘MİLLETVEKİLLERİMİZ, MİLLETİN EFENDİSİ OLMUŞ’

Şanlıurfa’nın 12 milletvekilinin olduğunu ancak hiçbirine ulaşamadıklarını söyleyen Koçyiğit, “Milletvekillerine de ulaşamıyoruz. Hep yaparız, bakarız diyerek bizi oyalıyorlar. Bunlar kendi görevlerini yapamıyorlar. 12 milletvekilimiz var ancak hiçbirine ulaşamıyoruz. Milletin vekilleridir ama milletin efendisi olmuşlar. Bunlar bizim sorunlarımız için uğraşacaklar. Valimiz bizim için burada. Bunlar bizim için seçilmiş, bizim için atanmış ancak görevini yapmıyorlar. Bunlar beraber anlaşarak beraber rant sağlıyorlar. 8 dinamonun çalıştığını söylüyorlar ancak şu anda çalışan iki dinamo var. Bu da yetmiyor. Geçen yıl daha fazla çalıştırdılar az da olsa su aktı ancak bu yıl hiç çalıştırmadılar. Burası birilerinin elinde olduğu için koırkusundan yapamıyorlar. Bana faturanız geldi mi ben size yollaeım diyorlar. Hiçbir mantık buna erer mi? Su gelmiyorsa fatura nasıl yazılacak?” ifadelerini kullandı.

‘SORUNLARI DİNLEMEYEN YÖNETİCİLERİMİZ VAR; BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR’

Çiftçi Ömer Koçyiğit, “Şu anda konuştuğumuzda hep aynı laflar söyleniyor. Tamam bakarız, yaparız deniyor. İki adam dikmişler suyun başına, biri aç diyor, diğeri kapat diyor. Bu devletin güvenlik gücü yok mu? Bunlar şimdi milletin reisi olmuşlar. Geçen yıl bu 22 köyün bütün tarlası kurudu. Ekme deselerdi zaten ekmeyecektik. Bu yıl ektik ancak yine kuruyor. Bizimle sanki dalga geçiyorlar. Sayın valimize, milletvekillerimize, tarım bakanımıza ve başbakanımıza sesleniyoruz. Gelip bi derdimizi dinlesinler. Ne arayıp ne soruyorlar. Bu kadar masraf yapmışız, ancak halkının sorunlarını dinlemeyen yöneticilerimiz var. Seçim döneminde en ücra köylere ulaşarak oy istiyorlar. Şimdi işimiz düşünce hiç uğramıyorlar. Bir haftaya kadar su gelmezse ondan sonra Fırat Nehri buraya aksa bir faydası olmaz.” şeklinde konuştu.

‘YETKİLİLER UYUYOR’

Suyun koordine edilmesinde yetkililerin görevlerini yapmadıklarını belirten Koçyiğit, “Ön hatlarda su var ama bu su koordine edilmiyor. Aşağı hatlar suyu alamıyor. Bunlar suyu paylaşmıyor. Kaderimize teslim olmuşuz. Resmen silah al git suyu al emeye getiriyorlar. Bu yöneticilerimiz ne diye var? Suyu organize edemiyorlar. En büyük sorun LY20 dediğimiz alandır. Bu alanda 20 hat var. Her bir hatta yarım saat de kesilse hepimize su yeter. Bu işin nasıl yürüdüğünü bizden iyi biliyorlar ama gelip yatıyorlar. Allah devletimizden razı olsun bu imkanları bize sunmuş ama bu işi yapamayan müdürleri buraya koymuşlar. Bunlar da işi organize edemiyor.” diye konuştu.

<iframe width=”660″ height=”350″ src=”https://www.youtube.com/embed/asTwpw5dPR8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

(HABER: MURAT DOĞAN/AHMET CAN)

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

1 Yorum

  1. Abdullah Koçyiğit.

    Çok güzel haber olmuş emeğinize sağlık. Yanlız Video Haber yok mu ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan