Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Aşırı yükten amartisörü patladı

Aşırı yükten amartisörü patladı

(ŞANLIURFA-RHA) 63 Nolu hatta sefer yapan BELSAN otobüsü, vatandaşların yüküne dayanamayarak amartisörü patladı. Vatandaşlar ise otobüslerinm artık yoğunluğa karşı yetersiz kaldığını ifade ederek seferlerin arttırılmamasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa’nın toplu ulaşım sıkıntıları her geçen gün devam ediyor. En fazla yoğunluğun yaşandığı 63 hattında vatandaşlar yine toplu taşıma sorununa tepki gösterdi. Cuma namazı dolayısıyla da daha fazla yoğunluğa neden olan Balıklıgöl istikametinden toplanma merkezine gidecek olan vatandaşlar, otobüslere sığmadı.

OLASI BİR FACİA ÖNLENDİ

Balıklıgöl durağında dolup taşan 63 M 6822 plakalı 63 nolu hatta görevli olan BELSAN otobüsü, yolcuların aşırı yüklenmesi sonucu amasorları patlayarak çöktü. Yolcuların aşırı yüklenmesi sonucu kapıları bile kapanamayan otobüsün amartisörlerin patlaması anında hareket halinde olmaması da olası bir faciayı önledi. Aşırı yüke dayanamayan otobüs çökünce, yolcular otobüsten indirilerek başka otobüslere aktarıldı.

SICAK HAVADA BEKLEYEMİYORLAR

Yoğunluğa karşı otobüslerin yetersiz kaldığına tepki gösteren vatandaşlar, bu hatta hergün aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade ederek, otobüste yer kalmadığına rağmen vatandaşların sıcak havada beklemek istememesinden dolayı aşırı yüklendiğini belirtti.

‘BU SİSTEMİN DEĞİŞMESİ GEREKİR’

Yoğunluğun yaşandığı saatlerde otobüs seferlerinin arttırılması gerektiğini ifade eden bir vatandaş, “Bu sorun sık sık yaşanıyor. Kimi zaman çok fazla yoğunluk oluyor ama buna karşılık gelen otobüs sayısı aynı olunca bu tür sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlara da haksız diyemeyiz. Çünkü kimini acelesi var kimi yaşlıdır diye sıcak havada bekleyemiyor. Bu nedenle vatandaşlar birbirini iterek otobüse binmeye çalışıyor. Bu sistemin değişmesi lazım. Bu sistemle toplu taşıma giderek batıyor.” dedi.

Haber: Murat Doğan

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan