Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa fıstığı altınla yarışıyor

Şanlıurfa fıstığı altınla yarışıyor

( ŞANLIURFA – RHA) Güneydoğu’nun en önemli tarım şehri Şanlıurfa’nın gelir kaynaklarından olan fıstıkta, rekolte azlığı fiyatların tavan yapmasına neden oldu.

‘Yeşil Altın’ bu yıl yağışlar ve çeşitli nedenlerden dolayı yarı yarıya verim verdi. Baklava, ilaç ve diğer bütün alanlarda sıkça kullanılan Urfa Fıstığı, rekolte azlığı nedeniyle sektör temsilcileri ve vatandaşlara zor günler yaşatmaya başladı. Daha önceleri 60-70 liraya alınan fıstığın kilosu şimdilerde 120-130 ulaştı. Fiyatlar, rekoltedeki azlık nedeniyle yüzde 80 ila 90 arasında zamlandı. Uzmanlar, fıstık veriminin son 15 yılın düşük seviyesinde seyrettiğini ifade etti. Yeşil altının kilogramı, altının gramına yetişti. Sektör temsilcileri ve vatandaşlar, yetkilerden fıstık ithalatı ve diğer çalışmaların yapılması istiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan