Anasayfa / TÜM HABERLER / Şanlıurfa’da ‘Hukukçular Çalıştayı’ Düzenlendi

Şanlıurfa’da ‘Hukukçular Çalıştayı’ Düzenlendi

Hukukçular Derneği Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından ‘Kardeşlik Hukuku’ konulu ‘Hukukçular Çalıştayı’ düzenlendi. Çok sayıda hukukçunun katılım gösterdiği çalıştayda ülke genelinde kardeşlik olgusu ile sonlandırılabilecek sorunlara ilişkin bildiri okundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Hukukçular Derneği Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından ‘Kardeşlik Hukuku’ konulu ‘Hukukçular Çalıştayı’ düzenlendi. Hukukçular Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Avukat Ömer Avcı’nın ev sahipliği yaptığı çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dernek il ve ilçe temsilcileri ile çok sayıda avukat katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yaparak katılımcıları selamlayan Dernek İl Temsilcisi Ömer Avcı, “Kardeşliğin hukuku, insanlığa söyleyebileceğimiz, insanlığa model haline getirebileceğimiz, hukukun temelinde de var olmalıdır. Ülkemizin yaşadığı bir çok sorunlar hep kardeşlik hukukuna darbe vurarak hep ayrıştırmaya gitmiştir. Bu bağlamda ayrışmayı dışlamamız gereken bu günlerde kardeşlik hukuku şeklindeki buluşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

GENEL BAŞKAN TATLI: KARDEŞLİĞİMİZİ YAŞAMALIYIZ
Ardından böylesine bir çalıştayın Şanlıurfa’da yapılmasının yerinde bir karar olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı ise, “Müslüman’ız, İslam hassasiyeti olan insanlarız. Dinimizde ümmet olmak, kardeş olmak gibi bu konuda bir çok hadis var. Biz bu kardeşliğimizin devamını her anlamda gösterebilirsek, inanıyorum ki bugün Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntıların hiç biri olmayacak. Onun için kardeşlik hukukunu bilmemiz ve bunu bilerek yaşamamız gerekiyor” diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: KARDEŞLİK OLGUSUNU TESİS ETMEMİZ GEREKİYOR
Kardeşlik olgusunun yaygınlaşmasının tüm dünyaya barış getireceğinden emin olduğunu belirten Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, “Şanlıurfa’da böylesine bir çalıştayın yapılması bizleri sevindirdi. İslam coğrafyasına baktığımız zaman her dönemde kardeşlik olgusuna ihtiyacımız olduğu bariz ortada yer alıyor. Eğer İslam coğrafyasında bugün bir çok sorun yaşanıyorsa, demek ki bizim bu konuda daha eksikliklerimiz var. Demek ki kardeşlik olgusunu tam olarak tesis etmemişiz. Atalarımızın izinde giderek artık bizimde bu olguyu tam anlamıyla benimsemiş ve yaşamış olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Başkan Çiftçi’nin ardından kürsüye gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de kardeşliğin evrensel bir kavram olduğunu dile getirerek, bu olgu ile yaşamın gelecek açısından daha da olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.
Konuşmaların ardından Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, ‘Kardeş Toplum İçin Gerekli ve Yapılması Önerilen Basın Açıklaması’nı okudu. ‘Mülteci Meselesi’, ‘Ayrımcılık ve Yaşam Tarzına Müdahale Meselesi’, ‘Darbe ve Terör Suçlarındaki Tanım Sorunu’ ve ‘Kürt ve Mezhep Sorunlarına Dair Öneriler’ ara başlıkları altındaki bildiriye tüm katılımcılar destek verdi.
İki gün sürecek programın ilk günkü buluşması Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye hediye takdim etmesi ile sona erdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan