Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / “Biz Ak Partili belediyelerde bir süreç yaşadık”

“Biz Ak Partili belediyelerde bir süreç yaşadık”

(Ruha Haber Ajansı/RHA) – Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, milletvekili yaşının 18’e çekilmesi ile ilgili, “Türkiye’nin en genç nüfusunun olduğu Şanlıurfa’da gençlerimize güvenmemiz, gençlerimize inanmamız ve onlarla birlikte muhteşem sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Elbette tecrübe önemli ama dinamizmin de önemli olduğunun altını çizerek ifade edeyim” dedi.

AK Partili Erol Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı’na katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

GAP Havalimanı’ndan karayolu ile AK Parti İl Başkanlığı’na gelen Erol Kaya, burada basın mensuplarıyla bir araya geldi, sorularını yanıtladı. Kaya’nın açıklamalarında genel olarak ana muhalefet Partisi CHP’ye gönderimde bulunduğu da dikkatlerden kaçmadı.

KAYA:BELEDİYELERİMİZİN ÇALIŞMALARINI SON KEZ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediyelerin çalışmalarını son kez değerlendireceklerini ifade ederek, “Biz 2019 giderken Ak Parti yerel yönetimler olarak startı Erzurum’dan vermiştik, bu da ikincisi olacak. 2019’a giderken son rötuşlara yapacağız. Genel merkezin kendilerinin beklentilerini, belediye başkanlarımızın genel merkezden beklentilerini değerlendireceğiz. Belediyelerimizin çalışmalarını son kez değerlendireceğiz. İlk defa 1989 yılında gelmiştim. Bir medeniyet, bir mimari şehir ve İbrahimi şehirdir. Türkiye Cumhuriyet tarihinin ikinci büyük reformunu gerçekleştiriyor. 16 Nisan’da gerek AKP cephesinde gerekse MHP ile sürdürülen koalisyonda uyum yasaları ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

“ŞİMDİ ANA MUHALEFET BU GENÇLERİMİZE NE SÖYLEYECEK”

Başkan Erol Kaya, milletvekili yaşının 18’e düşürülmesi hakkında konuşarak, “Bugün bereketli bir yerdeyiz, rahmetle birlikte geldik. Yerel yönetimlerle ilgili bir çalışma sürdürüyoruz. Hatırlarsınız 16 Nisan’daki tartışma konularından birisi seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesiydi. Dolayısıyla 18 yaşla ilgili düzenlemenin Mart ayına kadar çıkmış olması gerekiyor. Seçilme yaşının 18’e çekilmesi gerekiyor. Hatırlarsınız bu konu çok tartışıldı, 18 yaş doğru mudur değil midir? Şimdi ana muhalefet bu gençlerimize ne söyleyecek. O zaman demişlerdi bunlar güvenilmez insanlar, 18 yaşındaki insanlara devlet mi teslim ediliyor diye. Hükümetin yaptığı iyi şeylere karşı çıkılmaması gereken bir şeydi. Ama inanıyorum ki bu ülkede gençler, hele ki Türkiye’nin en genç nüfusunun olduğu Şanlıurfa’da gençlerimize güvenmemiz, gençlerimize inanmamız ve onlarla birlikte muhteşem sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Elbette tecrübe önemli ama dinamizmin de önemli olduğunun altını çizerek ifade edeyim” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANLARI YOLSUZLUK YAPANLARA SAHİP ÇIKMA ADINA YANLIŞ ŞEYLER YAPTI”

Erol Kaya, AK Partili belediyelerde bir süreç yaşandığının altını çizerek, “Biz Ak Partili belediyelerde bir süreç yaşadık. Toplumumuzun ve milletimizin bizden beklentileri olan, çıtanın daha yukarı çekilmesi ile ilgili bir değerlendirme dönemi yaptık. 884 belediye başkanımız bu anlamda çok güzel işler yapıyorlar. Ana muhalefetimizin garip açıklamalarına şahit olduk. Genel başkanları yolsuzluk yapanlara sahip çıkma adına yanlış şeyler yaptı. Genel başkandır, tavrına saygı duyarız ama bir kişi çıktı bir açıklama yaptı ki, evlere şenlik. Dedi ki biz Türkiye’nin bütün illerini Ataşehir yapacağız. 2019’da ibretle seyredeceğiz. Bir ülkenin değerlerine bu kadar hakaret ede bir insanın İstanbul gibi bir şehirde il başkanlığı yapmasından utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ama bir tek sevincim var oda şu, çıkıp genel başkan ya da genel başkan vekili şunu da diyebilirdi. Dolayısıyla yine de sevineceğimiz hususlar var. Ümit ediyorum ki akıllarını başlarına alırlar. Bu milletin değerleriyle savaşan, bu milletin tarihine saygı duymayan, bu milletin tarihini aşağılayan ve ithamlarda bulunan, bu ülkenin terör örgütlerinin siyasal temsilcileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden insanların ana muhalefette ümit ederim ki elinde geleni yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“16 NİSAN’DAN ÖNCE ANA MUHALEFET IRKÇILIK YAPMIŞTI”

Şanlıurfa’da bulunan 650 bin Suriyeli mülteciler hakkında da açıklama yapan Kaya, şöyle konuştu:

“İl başkanımızda tarım şehrine destek istedi. Daha ne yapalım? Bence tarımla ilgili Urfa’ya pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Buna yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum. Mültecilerle ilgili üzülerek ifade edeyim. 16 Nisan’dan önce ana muhalefet ırkçılık yapmıştı. Türkiye’de yapılmaması gereken bir şeyi yaptı. Şimdi de yardımlar sorgulanarak aynı şey yapılmaya çalışılıyor. Bu ülke farklılıkları bir arada tutan bir ülkedir. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığını biz de yaşayabiliriz Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bizim medeniyetimiz her insana sahip çıkılması gerektiğini bilen, komşuluk haklarına inanılmaz derece sahip olan, komşusu açken tok yatan bizden değildir diye bir peygamberin ümmetidir. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi bu ülkede misafir etmenin bir insanlık görevi düşünen bir insanım. Hükümetimiz belediyelerle ilgili mali yardımlarını sürekli ve arttırarak yapmaktadır. 2002’de 4.7 milyar olan yerel yönetimlere yardım bugün 70 küsur milyarlara gelmiştir ve hala da artmaya devam etmektedir.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan