Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Bahçelievler trafiğe kapatılsın!

Bahçelievler trafiğe kapatılsın!

(Ruha Haber Ajansı/Analiz Haber) – Şanlıurfalı vatandaşlar şehrin trafik yönünden en sıkıntılı bölgesi olan ve adeta araçların kaldırım üstlerinde yarıştığı Bahçelievler’in trafiğe kapatılmasını istiyor.

Kentin en işlek semtlerinden olan Bahçelievler şu sıralar yediemin otoparkına döndü. Semtte gezerken kaldırıma park eden araçlar bir yana dursun, kaldırımdan gitmeye çalışan sürücüler bile göze çarpıyor. Durumdan iyice şikâyetçi olan vatandaşlar ise Bahçelievler’de karşıdan karşıya geçerken bile tedirgin oluyor.

BAHÇELİEVLER’E KIZILAY VE TAKSİM MODELİ

Bahçelievlerde kaldırımda rahat yürüyemeyen ve trafik keşmekeşliğinin içinde her gün dert yanan Şanlıurfalı vatandaşlar duruma çözüm bulunmasını istiyor. Yol üzerine bırakılan kasalar, çiçekler ve tezgahlardan dolayı vatandaşlar tepki gösterdi. Yaşanan durumdan iyice bunalan Şanlıurfalılardan ise akıllı bir öneri geldi. Şanlıurfalı vatandaşlar Bahçelievler’in Ankara-Kızılay ve İstanbul Taksim’deki gibi trafiksiz alan olarak yapılmasını istiyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİYOR

Bahçelievler’in trafiksiz alan olabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçmesi bekleniyor. Büyükşehir’in öncelikle Bahçelievler’i trafiksiz alan kabul etmesi gerekiyor. Ardından semtte bulunan metruk ve kullanılmayan binalar restore edilecek ve çok katlı otoparklar yapılacak. Büyükşehir rantın önüne geçmek için ise bu katlı otoparkları kimseye vermeyecek, kendisi işletecek. Bu şekilde hem vatandaş rahatlayacak, hem Büyükşehir kazanacak hem de Bahçelievler’deki trafik keşmekeşliği sona erecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan