Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Kayıp KAŞİP’ten: STK’lar Nerede?

Kayıp KAŞİP’ten: STK’lar Nerede?

Kamu Şirket Personelleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın uzunlar yıllar sonra basına konuştu. En son 5 yıl önce kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili açıklamalarda bulunan Aydın bu süre zarfında işçilerle ile ilgili ne tür çalışma yaptığı merak edilen konular arasında.
Taşeronların kadroya geçmesi ile birlikte böyle bir derneğin budan sonra nasıl bir yol izleyeceği bilinmezken uzun yıllar sonra sahalara gerii dönen  KAŞİP Derneği Genel Başkanı Hakan Aydın Urfa’daki STK’ları eleştirdi.
Yaklaşık 5 yıldır herhangibir açıklaması basında yer almayan Aydın’ın ortada taşeron işçi de bulunmazken böyle bir açıklama yapması ise dikkat çekti.
Taşeronlara TOKİ tarafından yapılan evlerin teslimatından sonra Kıbrıs’ta özel üniversitede hukuk fakültesi kayıt yaptıran Aydın açıklamasında kentteki sivil toplum örgütlerine yüklenerek, “Sağlık, eğitim, teknoloji, üretim, sermaye, ithalat, ihracat, döviz, aile gibi birçok konuda da sorunlar var. Peki, bu sorunlar doğrultusunda kurulmuş fakat hiç bir probleme el atmayan bu STK’lar nerede?” diye eleştileride bulundu.
Özel üniversiteye manidar bir zamanda kayıt yapan Genel Başkan Aydın taşeron olarak çalıştığı bir dönemde özel hukuk fakültesine kayıt yaptırması “acaba işçilerin hakkını daha iyi savunmak için mi?” sorusuna akıllara getirdi.
Genel Başkan Aydın’ın uzun yıllar sonra yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Toplumun değişik sorunlarına çözüm bulmak için var olan ve bunu hukuki zeminde savunan sivil toplum kuruluşları (STK) vardı. Bir KHK süreci yaşandı haklı sebeple fakat STK’lara bahanemi oldu ne oldu anlamış değilim. Hepsi sus pus. Herhalde toplumun bütün sorunları çözüldü. Aslında çiftçi, işçi, esnaf, emekçi, tacir gibi birçok kitlenin çeşitli sorunları var. Sağlık, eğitim, teknoloji, üretim, sermaye, ithalat, ihracat, döviz, aile gibi birçok konuda da sorunlar var.” (Kaynak: Günaydinurfa.com)

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan