Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal Pekin’de

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal Pekin’de

Türkiye’nin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin Çindao şehrinde düzenlenecek 70. yıl etkinliklerine katılmak üzere Çin’e gitti.
Deniz Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Adnan Özbal Pekin’de, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen’i ziyaret etti.
Büyükelçi A.Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin Çindao şehrinde düzenlenecek 70. yıl etkinliklerine katılmak üzere, Çin’de bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Adnan Özbal ile Pekin’de bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.

Büyükelçi Önen, Çin’in öncü şirketi Worldway Group’un düzenlediği etkinlikte
Büyükelçi A.Emin Önen ayrıca, yatırım yoluyla göçmenlik alanında Çin’in öncü şirketi Worldway Group’un düzenlediği etkinliğe katıldı. Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanım Programı ve Çinli yatırımcıların neden Türkiye’ye yatırım yapması gerektiği hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Qian Keming’i ziyaret
Çin’de bulunan Türkiye’nin Ticaret Bakan Yardımcı Gonca Yılmaz Batur, Büyükelçimiz Emin Önen ve beraberindeki heyet Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Qian Keming’i ziyaret ederek iki ülke arasında ticaretin daha dengeli bir şekilde artırılmasına yönelik istişarelerde bulundular.

Büyükelçi Önen, “Türkiye’yi Çinli yatırımcı ve turistlerin birinci tercihi, Çin’i de Türk ihracatçıların birincil hedef pazarı kılmak üzere, Çin’le stratejik işbirliğimizi derinleştirme çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye’nin Pekin 2019 EXPO Fuarı’na katılımına ilişkin lansman toplantısı, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Büyükelçimiz Emin Önen’in ev sahipliğinde Çin Hükümeti temsilcileri, Çinli firmalar ve basın mensuplarının katılımıyla Pekin’de gerçekleştirildi.

Çin’de ziyaretçilere minik bir Türkiye turu yaptırılması hedefleniyor
Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, “Bu sene Çin’de düzenlenen 21. Bahçecilik/Botanik EXPO’su kapsamında kurulan Türkiye pavyonunda, Harran kümbet evleri, Nevşehir Göreme, Galata Kulesi, Pamukkale Travertenleri gibi simgesel yapılar Pekin’e taşınırken, ziyaretçilere Çin’de ziyaretçilere minik bir Türkiye turu yaptırılması hedefleniyor. Türkiye, EXPO 2019 Pekin’de, 2 bin 400 metrekarelik alana kurduğu, EXPO’nun en büyük pavyonlarından biriyle ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanıyor” dedi.

Türkiye, EXPO Pekin’e damga vuracak
Bakan Yardımcımız Gonca Yılmaz Batur da, “Türkiye’nin hem kültürel hem coğrafi özelliklerinin en iyi şekilde tanıtılması için hazırlanan pavyonunda görkemli bir açılışa ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkiye, katılımcı ülkelerin daha şimdiden ilgisini çeken pavyonuyla EXPO Pekin’e damga vuracak. Yapılan hazırlıklar, kurulan alanlar, gerçekleştirilecek etkinlikler, tanıtımlar ve gösterilerle en çok ilgi gören ve ziyaret edilen ülke olmaya aday Türkiye’nin pavyonu, Anadolu’nun köklü medeniyetler mirasını harmanlayan konsept ve mimari başta olmak üzere tüm unsurlarıyla ülkenin üretim, iş birliği ve paylaşma kavramlarına verdiği öneme dikkati çekecek. Önemli sanatçıların fırçasından çıkan Anadolu’nun doğasının resmedildiği eserler, sergilerde davetlileri muhteşem Anadolu doğasına davet edecek. Kuru çiçekler ile obje tasarlama, saksı boyama, Türk şerbeti yapımı atölye çalışmaları da Türkiye pavyonunda yerini alarak ziyaretçilerine eğlenceli olduğu kadar öğretici anlar yaşatacak” diye konuştu.

23 Nisan etkinliğine davet
Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğimize katılmak isteyenlerin, 22 Nisan 2019 Pazartesi gününe kadar isimlerini bildirmeleri önemle rica olunur” diyerek, katılacakların 6532 1715 nolu telefon ve embassy.beijing@mfa.gov.tr adresine bilgi vermelerini istedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan