Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Önen 2 ülke işbirliği çalışmalarını sürdürüyor

Önen 2 ülke işbirliği çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Türkiye ve Çin arasında her alanda gerçekleştirilecek işbirliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükelçimiz Emin Önen, “Çin ve Türkiye arasında artan diplomasi trafiğinin naçizane katkılarımızla olumlu sonuçlarını görmeye başladık Hamdolsun. Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın çizdiği vizyon ile belirlenen ‘Türkiye’ye 1 milyon Çinli turist’ hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” diyerek çalışmalarının düzenli ve aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen’den Büyükelçi Önen’e ziyaret

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen’i Büyükelçilik konutunda kabul ederek Pekin’deki temasları hakkında bilgi aldı ve Çin Üniversiteleri ile gerçekleştirilebilecek işbirlikleri hakkında istişarelerde bulundu.

 

Huawei’nin Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Steven Sheng’den Büyükelçi Önen’e ziyaret

Pekin Büyükelçimiz Önen, Huawei’nin Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Steven Sheng ve beraberindeki heyeti de Büyükelçilikte kabul ederek Huawei Technologies faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve Türkiye’de yürütülebilecek projeler ve işbirliği olanaklarını ele aldı.

 

Büyükelçilik personeliyle iftar

Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, dün akşam iftarı Büyükelçilik personeliyle Pekin EXPO 2019’da yer alan Türkiye paviliyonunda gerçekleştirdi. 2 Bin 400 metrekare alana kurulan ve 7 bölgesinin tanıtıldığı paviliyonu ile Türkiye, Pekin EXPO 2019’un en çok ziyaretçi çeken ülkeleri arasında yer alıyor.

 

‘Türkiye’ye 1 milyon Çinli turist’ hedefimize adım adım yaklaşıyoruz

Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Geçtiğimiz yıl Çin’de Türkiye Turizm Yılı kapsamında gerçekleştirdiğimiz yoğun tanıtım faaliyetleri ile ülkemizde ağırladığımız Çinli turist sayısı, % 60 artarak 400 bine çıktı. Bu yıl 500 bine çıkması, önümüzdeki yıllarda da 1 milyona ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl Türkiye-Çin ilişkilerinde rekorların kırıldığı bir yıl oldu. Yıl boyunca 1000’e yakın faaliyet gerçekleştirerek kırılması güç bir rekora imza attık. 2018 yılı faaliyet raporumuza http://bit.ly/pekin2018faaliyetraporu linkten erişebilirsiniz. Milli gururumuz THY’nin halihazırda devam eden Pekin, Şanghay, Guangzhou, Hong Kong ve Taipei uçuşlarına ek olarak farklı şehirlerden de Türkiye’ye uçmaya başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. Xian ve Xiamen’den İstanbul uçuşları inşallah bu yıl içerisinde hedefliyoruz. Çin’in China Southern Havayolları geçtiğimiz yıl başladığı Pekin- İstanbul seferlerinin ardından bugün Wuhan- İstanbul seferlerine başladı. Buna ek olarak Nisan’da Çengdu’dan Sichuan Havayolları uçuşa başlamıştı. Temmuz da ise, Lucky Air Kunming-İstanbul’a uçuşlarına başlayacak. Çin ve Türkiye arasında artan diplomasi trafiğinin naçizane katkılarımızla olumlu sonuçlarını görmeye başladık Hamdolsun. Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın çizdiği vizyon ile belirlenen ‘Türkiye’ye 1 milyon Çinli turist’ hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan