Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HDP Bozova İlçe Kongresi Gerçekleşti
HDP Bozova İlçe Kongresi Gerçekleşti

HDP Bozova İlçe Kongresi Gerçekleşti

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Urfa’nın Bozova ilçesinde 2'nci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. İlçe örgütü binasında yapılan kongreye HDP Urfa milletvekilleri Nusrettin Maçin ve Ömer Öcalan da katıldı.
Kongrede konuşan HDP'li Öcalan, parti üyelerine dönük "Kobanê soruşturması"na tepki göstererek, Kobanê'de DAİŞ’e karşı elde edilen zaferin iktidarı rahatsız ettiğini belirtti. Öcalan, "Bunun için her gün Kürtleri tehdit ediyorlar. İradesiz bir Kürt istiyorlar. Ama yürütülen bu kirli savaşa rağmen Kürtler büyük bir direniş sergiliyor. Bu direnişin karşısındakiler yenilecektir" dedi.
'TELEFON YASAĞI KANUNSUZLUKTUR' PKK Lideri Abdullah Öcalan'a 6 aylık avukat ve telefon görüş yasağına da tepki gösteren Öcalan, "Artık gülünç bir duruma geldiler. Sayın Öcalan 22 yıldır sadece bir defa ailesi ile telefon ile görüştü. Getirilen telefon yasağı ahlaksızlık, ciddiyetsizlik ve kanunsuzluğun göstergesidir. Kendi kanunlarını bile uygulamıyorlar” ifadelerini kullandı. HDP’li Macin ise, sol, sosyalist ve demokratik kesimlere dönük baskılara işaret ederek, "ortak mücadele" çağrısı yaptı.Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Sonrasında yapılan seçimlerde, Rabia Aslan ve Mehmet Satıcı yeni ilçe eşbaşkanları olarak seçildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan