Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Bu arazi mafyalığına kim dur diyecek?

Bu arazi mafyalığına kim dur diyecek?

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’da bir dönem AK Parti’den aday adayı olan ancak listede kendisine yer bulamayan ve daha sonra bağımsız aday olan Mustafa Göktaş arazi mafyalığına başladı.

GÖKTAŞ UMDUĞUNU BULAMADI

Bir dönem siyasete atılan ama AK Parti’den aday gösterilmeyen ve daha sonra bağımsız olan, kısa süre içinde kendine has tavırlarıyla Şanlıurfa’da fenomen hale gelen Mustafa Göktaş sektör değiştirmeye karar verdi. Öyle ki daha önceden siyasete giren ancak başarısız olan Göktaş bu sefer de arazi mafyalığına girmeye karar verdi. Öyle ki Eyyübiye Devlet Hastanesi açıldıktan sonra o çevrede bulunan birçok arsa kıymete bindi. O çevreyi değerlendirip ticaret yapmak isteyenler kolları sıvadı. Bunlardan birisi de Mustafa Göktaş oldu. Ancak Göktaş bu sefer sert kayaya tosladı.

ARAZİLER BELEDİYE MECLİS KARARIYLA TOKİ’YE DEVREDİLDİ

Bilindiği üzere Eyyübiye Devlet Hastanesi civarındaki araziler Eyyübiye Belediye Meclisi’nin bir toplantıda aldığı salt çoğunluklu kararla araziler TOKİ’ye devredildi. Bu olayı duyan Mustafa Göktaş bayılma numaraları yaparak kendisine medyada taraftar toplamak istemişti. Eyyübiye Belediyesi Meclisi’nin aldığı karara göre  TOKİ arazileri değerlendirecek ve daha sonra ihale ile işletmelere verecek.

SİYASET BİTTİ ŞİMDİ DE ARAZİ MAFYALIĞI BAŞLADI

Daha önce yaptığı arsa işgal girişimleriyle gündeme gelen Mustafa Göktaş, yine aynı bir olayla gündeme geldi. Eyyübiye Belediyesi Meclisi aldığı kararla arazileri TOKİ’ye devretse de bu karar Göktaş’ı pek bağlamışa benzemiyor. Dün alınan kararı takmayan Göktaş, sabahın erken saatlerinde araziye “Göktaş Tır ve Kamyon Garajı Dinlenme Tesisleri” adlı bir tabela astı. Oluşan bu durumun ardından yetkililer, Milli Emlak, kaymakamlık ve hazine avukatları göreve davet etti.

ARAZİ KIYMETLENİNCE GÖZÜNE KESTİRDİ

Arazi, Eyyubiye Belediye Meclisi’nin  aldığı kararıyla TOKİ’ye devredilen arazi imar uygulama planı içinde yer alıyor. Daha önce de belediye meclisine gelen Göktaş, baygınlık numarası yaptığı iddia edilmişti. Çevreyolundaki 40 dönümlük araziyi gözüne kestirdiği iddia edilen Göktaş’ın zabıtalarla tartışmıştı, savcılık olmuştu.

YASALARDA CEZASI BÜYÜK

Göz göre göre yapılan bu arazi mafyalığına yetkililerin ne diyeceği ve nasıl bir cezai işlem uygulayacağı ise merak konusu oldu. Öyle ki yasalara göre kendi tapulu malı olmayan ve devletin arazi olan bir yere kimsenin tabela asma veya araziyi gasp etme gibi bir yetkisi bulunmuyor. Hele ki hazine arazisi kapsamında sayılan ve TOKİ’ye devredilen arazide Mustafa Göktaş’ın yaptığı arazi mafyalığından dolayı büyük bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalması bekleniyor.

GÖKTAŞ’I BU SEFER BAYILMADA KURTARAMAYACAK

Daha önce de yaptığı arasa girişimlerinden sonra Göktraş hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve olay savcılığa kadar taşınmıştı. Göktaş bayılma numarası yaparak olaydan yırtmaya çalışmıştı. Ancak görünen o ki Göktaş’ı bu sefer bayılmada kurtaramayacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan