Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Şanlıurfa’daki 28 STK şike olaylarına tepki gösterdi

Şanlıurfa’daki 28 STK şike olaylarına tepki gösterdi

( ŞANLIURFA – RUHAAJANS ) Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nün geçen sezon bazı maçlarda şike yaptığı iddiaları Türkiye ve Şanlıurfa gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kentteki bazı STK’lar Şanlıurfaspor Tesislerinde bir araya gelerek şike olaylarına karşı tepkilerini ortaya koydu, Şanlıurfaspor’a yönelik yapılan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

GAP Vadisi Şanlıurfaspor Tesisleri’nde bir araya gelen 28 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaptı. Düzenlenen toplantıya Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları (ŞASEKOM) Dernek Başkanı Faruk Akbaş, ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. STK’ların yaklaşık 1 haftadan beri ortaya çıkan şike iddialarına yönelik geç tepki vermesine de Şanlıurfalılar kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

‘URFASPOR, MASA BAŞINDA KURULAN ŞİKE TEZGAHLARIYLA KÜME DÜŞÜRÜLDÜ’

STK’lar adına açıklama yapan Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim, kentin tek takımı olan Şanlıurfaspor’un TFF 1. Lig 2016-17 sezonunda düştüğünü hatırlattı. Yetim,”Sahada oynayarak kaybettiğimiz maçları futbolcularımızın o günkü performanslarına bağlayarak küme düştüğümüzü zannetmiştik; ancak son günlerde tüm Türkiye spor kamuoyunun izlediği, gördüğü ve bildiği gibi, şike tapeleri, ses kayıtları aslında Şanlıurfaspor’un masa başında kurulan şike tezgahlarıyla küme düşürüldüğünü belgeleriyle gördük.

‘FEDERASYON, FİKSTÜRÜ ÇEKEREK ŞİKE GİRİŞİMİNİ ONAYLAMIŞ OLDU’

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu, Türkiye futbol federasyonuna müracaat ederek hukuki süreci başlatmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig fikstürünü çekerek bir yerde şike tapelerinin de adı geçen Antep belediye takımının bu etik dışı, ahlak dışı şike girişimini onaylamış oldu.

Türkiye’de temiz futbol, hak ve adalet diyerek bu tür ahlak dışı sportmenliğe aykırı olayların bir daha yaşanmaması adına, sporunu ve özellikle futbolun büyük ilgi gördüğü 700 bin genç nüfusa sahip olan Şanlıurfa kentinin, hakkının iadesi için TFF acilen çözüm getirmeli, Şanlıurfa sporu hak ettiği 1. lige yeniden dönmesi için gerekli çalışmaları başlatmalı ve ligler başlamadan sonuca bağlanmalıdır.

‘ŞİKE, TARİHE KARA HARFLERLE GEÇECEKTİR’

Şanlıurfaspor hukuki olarak da hakkı olan 1. lige alınmazsa Türkiye Futbol Federasyonu, şikeyi onaylayan bir futbol federasyonu olarak tarihe kara harflerle geçecektir. Bizler Urfa STK’ları olarak hukuka güveniyoruz. Konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız.”

KARAR OLUMSUZ ÇIKARSA ŞANLIURFASPOR LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Türkiye Futbol Federasyonunun Şanlıurfaspor aleyhindeki bir karar vermesi durumunda takımı ligden çekip çekmeyecekleri konusundaki soruya cevap veren Yetim,”Sonuca göre yönetim kurulumuzu toplayacağız. Kurulun verdiği karara göre hareket edilecek.”dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan