Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Baro’dan ”Etek”Açıklaması

Baro’dan ”Etek”Açıklaması

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-Şanlıurfa Baro Başkanlığı, İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde duruşmada, bir kadın avukatın etek boyuna tepki gösteren hakim ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Baro’dan yapılan açıklamada, İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde üzücü bir olay yaşandığı, mahkeme hakiminin, bir kadın avukatın kıyafetine karıştığı, yetkisini kötüye kullandığı ve mahkemesini küçük düşürdüğü dile getirildi.

Açıklamada, ”29.5.2019 tarihinde İstanbul Anadolu 2.İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu tarafından kadın meslektaşımıza etek boyunun kısa olduğu gerekçesiyle, hakimlik mesleğinin onuruna yakışmayan sözlü saldırıda bulunulmuş, meslektaşımızın eteğinin fotoğrafı çekilmeye çalışılmış ve bu durum, utanç verici davranışın sahibi hakim tarafından ayrıntısıyla duruşma tutanağına geçirilmiştir.

Bizce, “cinsel taciz” ve “hakaret” suçlarının yanı sıra “görevini yaptırmamak için direnme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının unsurlarını havi bu onursuz davranışın sahibi olan kişinin, işgal ettiği onurlu makamın ismine yakışmayacak şekilde gözlerine dahi hakim olamadığı gün gibi ortadadır.

Bu vesileyle, meslektaşımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, Şanlıurfa Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak konuya ilişkin adli ve idari süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”ifadelerine yer verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan