Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / ‘Meyan Şerbeti’ tezgahlardaki yerini aldı

‘Meyan Şerbeti’ tezgahlardaki yerini aldı

(Ruha Haber Ajansı / RHA) Şanlıurfa’da, halk arasında ‘meyan kola’ olarak bilinen ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan meyan şerbeti, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Ramazana bir gün kala şerbetçiler, tüm hazırlıklarını tamamladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle yaz aylarında bolca tüketilen “meyan şerbeti”, Mayıs sıcağına denk gelen ramazan ayında rağbetini arttırdı

Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, aktarlarda satılan meyan kökü alıp kendileri şerbetini yaparken, bazıları ise hazır meyan şerbeti almayı tercih ediyor. Meyan şerbetçisinin önünde kuyruğa girecek olan vatandaşlar, ramazan ayında bolca tüketeceklerini ve bunun için meşhur meyancıların önünde kuyruklara girdiklerini söylüyor.

Vatandaş sıcak ayların vazgeçilmezi, meyan şerbetini tercih ettiklerini belirterek, şerbetin birçok derde deva olduğunu ifade etti. Bir tas meyan şerbeti 2 liradan satılıyor. Meyan şerbetinin böbreklere iyi geldiği, şekeri kolesterolü dengelediği söyleniyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan